2011. február 19., szombat

Húsleves csigatésztával - csirkéből





Ígéretem szerint leírom a mai ebéd elkészítését.

A levest - szokás szerint - zepterben, gyorsfőző fedővel készítettem, szokásos jelzések - pöcök és termosztát mutatójának zöld mező feléig érése - után 8 percig főztem.

Amíg ez főtt, nagyobb fazékban 1,5 liter vizet forraltam, 1 hühnersuppe húsleves kockával és 1,5 fehér kanál szitált ételízesítővel, ebben főztem meg 15 dkg csigatésztát. Amikor a leves főzési ideje letelt, kiengedtem a gőzt, a petrezselyem zöldet a rá kicsapódott habbal együtt, és a paprika darabot kidobtam, a zöldségeket és főtt húsokat tálra borítottam,  a leveskoncentrátumot rászűrtem a megfőtt levestésztára. Zsírtalanítottam, felforraltam és forrón tálaltam, külön adtam asztalra a zöldségeket és leveshúst.

Hozzávalók:



  • 2 csirke apróléka + far háta

  • 1 fej hagyma

  • 3 sáragarépa

  • 1 petrezselyem gyökér

  • jókora zellergumó

  • darabka zöldpaprika

  • 1 csokor petrezselyemzöld

  • 2,6 liter hideg víz

  • 2,5 fehér kanál szitált ételízesítő

  • 1 kávéskanál őrölt bors

  • 15 dkg 10 tojásos csigatészta

  • 1,5 liter víz

  • 1 hühnersuppe húsleveskocka

  • 1,5 fehér kanál szitált ételízesítő

5,8 literes zepter fazékba raktam a kis főzőkosarat, bele a húsokat, zöldségeket, vizet ételízesítőt és borsot, a fedőt lezárva a fentebb leírtak szerint főztem meg és tálaltam a levest. (Régebbi levesbejegyzéseimben olvasható a gyorsfőző fedős főzés módja.) 

1 megjegyzés: