Ígéretem szerint leírom a mai ebéd elkészítését.
A levest - szokás szerint - zepterben, gyorsfőző fedővel készítettem, szokásos jelzések - pöcök és termosztát mutatójának zöld mező feléig érése - után 8 percig főztem.
Amíg ez főtt, nagyobb fazékban 1,5 liter vizet forraltam, 1 hühnersuppe húsleves kockával és 1,5 fehér kanál szitált ételízesítővel, ebben főztem meg 15 dkg csigatésztát. Amikor a leves főzési ideje letelt, kiengedtem a gőzt, a petrezselyem zöldet a rá kicsapódott habbal együtt, és a paprika darabot kidobtam, a zöldségeket és főtt húsokat tálra borítottam, a leveskoncentrátumot rászűrtem a megfőtt levestésztára. Zsírtalanítottam, felforraltam és forrón tálaltam, külön adtam asztalra a zöldségeket és leveshúst.
Hozzávalók:
- 2 csirke apróléka + far háta
- 1 fej hagyma
- 3 sáragarépa
- 1 petrezselyem gyökér
- jókora zellergumó
- darabka zöldpaprika
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2,6 liter hideg víz
- 2,5 fehér kanál szitált ételízesítő
- 1 kávéskanál őrölt bors
- 15 dkg 10 tojásos csigatészta
- 1,5 liter víz
- 1 hühnersuppe húsleveskocka
- 1,5 fehér kanál szitált ételízesítő
5,8 literes zepter fazékba raktam a kis főzőkosarat, bele a húsokat, zöldségeket, vizet ételízesítőt és borsot, a fedőt lezárva a fentebb leírtak szerint főztem meg és tálaltam a levest. (Régebbi levesbejegyzéseimben olvasható a gyorsfőző fedős főzés módja.)
Gyönyörű színe van a levesnek!
VálaszTörlés