2011. február 20., vasárnap

Hamis rakott krumpli





A tegnapi egész délelőtt tartó főzés után kissé könnyebben és gyorsabban elkészíthető ebédet készítettem. Kb. 20 perc alatt megvolt, elejétől a végéig a hamis rakott krumpli. Mivel gyerekeink nincsenek itthon, most csak Apával kettesben ebédeltünk. Hozzávalók 2 személy részére:



  • 4-5 közepes krumpli

  • olaj a sütéshez

  • fél szál kolbász (nekem gyulai volt itthon)

  • 1 pár bécsi virsli

  • 6 tojás

  • kevés olaj




A krumplisütéshez az olajat melegedni tettem. A krumplit megtisztítottam, megmostam, hosszában négyfelé vágtam és vékonyabbra szeltem, mint  amikor kockára darabolom. Papírtörlővel leitattam róla a nedvességet, és a felforrósodott olajban sülni tettem. Közben felkarikáztam a lebőrözött szál gyulai kolbász felét, majd a virslit is. Nagyobb serpenyőben elkezdtem sütni a kolbászt. Amikor megsült rádobtam a virslikarikákat is. Feltörtem a tojásokat, és kevés sóval elhabartam. Amikor a vékonyra szelt krumpli megsült, átszedtem a kolbász és virsli tetejére a nagy serpenyőbe, kissé megsóztam, elkevertem, és ráöntöttem az elhabart tojást. Néhány pillanat alatt készre sült. Savanyúsággal, (esetleg zsemlével, vagy kenyérrel) kitűnő gyors ebéd lett, de akár vacsorának is el tudom képzelni.





Hamis rakott krumpli


5 megjegyzés:

  1. Hamis vagy nem hamis, én is nagy krumpliimádó vagyok!! Ez nagyon jó!!

    VálaszTörlés
  2. Kicsit csalódtam, de azért nem nagyon ám... Azt hittem attól hamis, hogy nincs benne kolbász :)))))) Én imádom a rakottkrumplit, de csak rengeteg, de nagyon rengeteg tojással.

    Ez viszont annyira jó ötlet, és tényleg hamar elkészül, hogy egyszer ki kell próbálni :))Igy aztán NEM CSALÓDTAM !

    VálaszTörlés
  3. Aki nem szereti a kolbászt, vagy a virslit, az nyugodtan kihagyhatja. Én sem rajongok érte, de a fiúk szerint kell bele. Ki lehet próbálni esetleg sonkával is, de csak tojással is jó. (Gyerekkoromban Anyukám úgy csinálta, csak az én konyhámban lett "megtoldva" kolbásszal és virslivel a "ragadozóim" miatt.)

    VálaszTörlés