A második fogás gyógyhatását szintén a fokhagymától remélem. Mert tettem bele rendesen! Igaz csak granulátumot. És amiért nagyon szimpatikus ez a fogás, az az, hogy szinte minden alkatrésze akciós beszerzés volt. A jó múltkor a mirelit zöldbab, egy hétre rá a füstölt főtt, lehelet vékonyra szeletelt sonka, aztán meg a tojás. Ezek mellett használtam bele egy kis nyers, házi füstölt sonkát is, amit az Öcsémtől kaptunk karácsonyi ajándékba. Az ilyen szinte alig valamibe kerülő, mégis finom ételeket szeretem igazán.
A sonkás zöldbab hozzávalói:
- 1 kg mirelit zöldbab
- 1 evőkanálnyi olaj + néhány csepp a tepsi kikenéséhez
- 2 fehér műanyag kanálnyi ételízesítő
- 3-4 kávéskanál fokhagyma granulátum
- 20 dkg "Füstölt sonka" (főtt, vékonyra szeletelt Dulano)
- 10 dkg házi füstölt sonka sovány része
- 1/2-3/4 evőkanálnyi füstölt zsír (a sonka kövér részéből sütöttem ki)
- 3 tojás
- 1 nagy poharas, 12 %-os tejföl
- kb. 3 dkg trappista sajt
A mirelit zöldbabot 1 evőkanálnyi olajon ételízesítővel, fokhagyma granulátummal víz hozzáadása nélkül párolódni tettem egy zepter edényben. (Zepter híján kevés vizet aláöntve lehet párolni, hogy ne égjen le.) Amíg párolódott, felcsíkoztam a sonkákat és kevés füstölt zsíron megpirítottam kissé. Amikor a zöldbab puhára párolódott, hozzáöntöttem a megpirított sonkát, jól elkevertem, és egy kiolajozott kis zepter tepsibe öntöttem. Elegyengettem, a 3 tojásból és 3 evőkanál tejfölből botmixerrel habarékot készítettem, amit ráöntöttem a sonkás zöldbabra, majd a tetejére simítottam a maradék tejfölt, ráreszeltem a kis darab sajtot, és forró sütőben szép pirosra sütöttem.
Sonkás zöldbab |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése