2011. február 4., péntek

Sonkás zöldbab





A második fogás gyógyhatását szintén a fokhagymától remélem. Mert tettem bele rendesen! Igaz csak granulátumot. És amiért nagyon szimpatikus ez a fogás, az az, hogy szinte minden alkatrésze akciós beszerzés volt. A jó múltkor a mirelit zöldbab, egy hétre rá a füstölt főtt, lehelet vékonyra szeletelt sonka, aztán meg a tojás. Ezek mellett használtam bele egy kis nyers, házi füstölt sonkát is, amit az Öcsémtől kaptunk karácsonyi ajándékba. Az ilyen szinte alig valamibe kerülő, mégis finom ételeket szeretem igazán.







A sonkás zöldbab hozzávalói:




  • 1 kg mirelit zöldbab

  • 1 evőkanálnyi olaj + néhány csepp a tepsi kikenéséhez

  • 2 fehér műanyag kanálnyi ételízesítő

  • 3-4 kávéskanál fokhagyma granulátum

  • 20 dkg "Füstölt sonka" (főtt, vékonyra szeletelt Dulano)

  • 10 dkg házi füstölt sonka sovány része

  • 1/2-3/4 evőkanálnyi füstölt zsír (a sonka kövér részéből sütöttem ki)

  • 3 tojás

  • 1 nagy poharas, 12 %-os tejföl

  • kb. 3 dkg trappista sajt



A mirelit zöldbabot 1 evőkanálnyi olajon ételízesítővel, fokhagyma granulátummal víz hozzáadása nélkül párolódni tettem egy zepter edényben. (Zepter híján kevés vizet aláöntve lehet párolni, hogy ne égjen le.) Amíg párolódott, felcsíkoztam a sonkákat és kevés füstölt zsíron megpirítottam kissé. Amikor a zöldbab puhára párolódott, hozzáöntöttem a megpirított sonkát, jól elkevertem, és egy kiolajozott kis zepter tepsibe öntöttem. Elegyengettem, a 3 tojásból és 3 evőkanál tejfölből botmixerrel habarékot készítettem, amit ráöntöttem a sonkás zöldbabra, majd a tetejére simítottam a maradék tejfölt, ráreszeltem a kis darab sajtot, és forró sütőben szép pirosra sütöttem. 









Sonkás zöldbab







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése