Nagyon jó akció volt az egyik áruházláncnál, sárgarépát, karalábét és darált húst is sikerült akciósan vennem. Ezekből készült ma a második fogás. Valamelyik nap blognézegetés közben Mónika Kreatív konyhájában jópofa kis fasírtgolyókat láttam, ami nagyon megtetszett. Ma én is kipróbáltam a sütőben sült fasírtgolyókat, csak én kicsit nagyobb golyókat gyúrtam. A fasírt masszát szokásos módon készítettem
- 1 kg darált sertéshúsból
- 3-4 áztatott zsemléből
- 2 kis tojásból
- 3 fehér kanál ételízesítőből
- 3 kávéskanál fokhagyma granulátumból
- 1,5 kávéskanál őrölt borsból
- 1,5 kávéskanál őrölt köményből
- 1 fehér kanál fűszerpaprikából
Először a zsemlét áztattam meg (nem emlékszem, 3 vagy 4 zsemle volt, az biztos, hogy kicsavarva, kb. 60 dkg-ot nyomott az áztatott zsemle). A kicsavart zsemlékhez hozzáadtam a darált húst, 2 db tojást, (a massza súlya összesen kb. 1,66 kg lehetett) a fűszereket, és alaposan összedolgoztam. Sütőlapot sütőpapírral kibéleltem, és arra sorakoztattam szépen a fasírtokat. Nekem 35 db lett a fenti mennyiségű masszából. 175 fokos sütőben kb. 45 percig sütöttem, aztán 225 fokon még 10-15 percig.
Ezzel egyidőben megsült a sütőben a sült zöldség is, amelyhez 1 kg sárgarépát tisztítottam meg és vágtam kb 1 cm vastag ferde karikákra, sütőpapírral bélelt tepsi egyik oldalára halmoztam, másik oldalára 6 db karalábét vágtam vékony hasábokra. Sertéssült fűszerrel és kevés sóval megpergettem mindkettőt, néhány csepp olajjal meglocsoltam, és jól elkevertem, vigyázva, hogy a kétféle zöldség ne keveredjen össze. A fasírttal együtt megsült a sütőben (légkeveréses).
Már csak 6 db krumplit tisztítottam meg és vágtam szintén hasábokra, megmostam és jól leszárítottam, forró olajban, két ütemben megsütöttem. A fasírtgolyókat sült zöldségekkel és sült krumplival tálaltam. Nagyon finom lett minden!!! Csak ajánlani tudom mindenkinek!!!
Fasírtgolyók sütőben sütve, sült zöldségekkel és sült krumplival |
Még nem sütöttem sütőben fasírozottat, de jó ötlet! Köszi
VálaszTörlésNagyon finom lett! Így én is most készítettem először.
VálaszTörlésMár többször olvastam nálad, a "fehér kanál"-ról, de el nem tudom képzelni, milyen, vagy miért "fehér kanál" Egyszer bemutatnád ? - esetleg egy étel mellé odatéve? Köszi.
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszettek a fasírtgolyócskák!
VálaszTörlésKedves Mónika! Nagyon jó ötlet volt a fasírtot így sütni, a felesleges zsír kisült belőle, kívül finom ropogós, belül szaftos maradt a fasírt. És a család is imádta! Azt hiszem az olajban sült fasírt korszaka nálunk véget ért a tegnapi nappal.
VálaszTörlésEzek a sült zöldségek nagyon guszták!:-)
VálaszTörlés