Teljesen ledöntött a betegség a lábamról, nem húztam tovább az időt, elmentem orvoshoz. Azt mondta feküdjek, így hát nem sokat voltam a konyhában. Azért valami meleg ételt legalább vacsorára csak kellett főzni, hát egy egyszerű paprikás krumplit készítettem. A férjem szereti, ha nokedli is van benne, meg valami kis kolbász, hogy ízesebb legyen, de persze a virslit sem szokta-szokták kiközösíteni. Így a paprikás krumpli általában ezzel a három "tartozékkal" készül nálunk.
Hozzávalók:
- kb. 15-16 közepes krumpli
- 2 fej hagyma
- 1-2 evőkanál olaj
- csípős zöldpaprika darab
- 2 fehér kanál só
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 2 kávéskanál fokhagyma granulátum
- 3 fehér kanál csípős fűszerpaprika
- 2 liter forró víz (bő lével szeretjük)
- 1 szál füstölt házi kolbász
- 20 dkg liszt (felesben rétes és finom)
- 1 tojás
- kb. 1,5 dl hideg víz
- 8-10 db virsli
A krumplit megtisztítottam, megmostam, kockára vágtam. A hagymát tisztítás után felapróztam, ugyancsak apróra vágtam a zöldpaprika darabot, és kevés olajon mindkettőt dinsztelődni tettem. Néhány perc múlva hozzáöntöttem a kockára vágott krumplit, hagytam kicsit párolódni. Ráraktam a sót, őrölt kömény, fokhagyma granulátumot, közben néha megkevertem, forró vizet készítettem az edény mellé. Ezután rászórtam a fűszerpaprikát, elkevertem, és felöntöttem a forró vízzel. Lefedve, takarék lángon puhára főztem a krumplit. Amikor puha volt, hozzáadtam a bőrétől megszabadított, kb. 2 cm-es darabokra vágott házi füstölt kolbászt. Ezután megcsináltam a nokedlit. A liszteket tálba öntöttem, hozzáütöttem a tojást, kb. 1,5 dl hideg vízzel olyan sűrű tésztává kevertem, ami könnyen elvált a kanál domború oldalától. Tiszta kanállal a paprikás krumpliba szaggattam a nokedlit. Keverés után lefedve továbbfőztem, 1-2 percig, majd hozzáadtam a beirdalt, keresztben félbevágott virslit. Újabb 2-3 perc főzés után forrón tálaltam. Kellemesen csípős, laktató egytálétel lett.
Paprikás krumpli kolbásszal, nokedlivel és virslivel |
Kedves Mari!
VálaszTörlésJobbuslást kívánok, kuráld ki magad.
Üdv.
Rita