2011. február 13., vasárnap

Kanalak - "fehér kanál"

Viki megkérdezte, mi a "fehér kanál".  A kifejezésre kattintva régebbi blogomban található gondolataim olvashatók a mérőeszközökről. De a válasz a képen is látható. Egyszerű, nagyobb üzletekben többféle kiszerelésben (6-12-20 db) kapható "eldobható fehér műanyag kanál". Kisebb, mint az evőkanál, de kicsit nagyobb, mint a teáskanalak. A kávéskanál kb. ugyanakkora, mint fémből készült társai. Bocsánat, hogy eddig nem tértem ki rá bővebben.

4 megjegyzés:

  1. Na végre, most már nekem is világos. Többször megakartam kérdezni, hogy mit jelent a "fehér kanál", de végül is letettem róla.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, hogy megmutattad. Isten bizony erre gondoltam. Nekem is van ilyen kanalam. Biztos Te is úgy vagy ezzel a fehér kanállal, mint ahogy nekem is van egyfajta mérőeszközöm, ami már talán ötször öregebb nálam, de olyan megbízható, hogy mindhiába vettem már új mérőeszközt, ettől az öregtől nem vagyok hajlandó megválni, MERT ANNYIRA MEGBIZHATÓ vele a mérés :) :)

    VálaszTörlés
  3. Hobbychef !!!! Látod, látod ???? én bátrabb voltam, meg mertem kérdezni. Jössz nekem egy nagygombóc fagyival :) :)

    VálaszTörlés
  4. Évek óta ilyen kanalat használok a fűszerek adagolásához, amikor elkezdtem blogolni, próbáltam áttérni evőkanálra, meg teáskanálra, de valahogy sose olyan volt az íz, mint amit elvártam, így visszatértem a fehér kanálhoz, mint megbízható mérőeszközömhöz. Azóta minden újra jóízű. Már kóstolnom sem kell főzés közben, Sokszor az asztalnál kérdezem, hogy kell-e bele valami, de mindig azt a választ kapom ez pont így jó. Mintha varázskanalam lenne...

    VálaszTörlés