Hozzávalók:
- 15 db "Gusto" halászlékocka (Aldi)
- 3 liter víz
- 1 fej hagyma
- 1 nagyobb darabka csípős zöldpaprika
- kevés piros arany, vagy szitált ételízesítő
- 2 fehér kanál fűszerpaprika
- kb. 1-1,2 kg pangasius
- 7-8 dkg "cérnácska" 8 tojásos levestészta
A 4 kg pangasiust hagytam kiolvadni, megmostam, a hal hasánál illetve hátánál található zsíros részeket levágtam, és a halat feldaraboltam. A halászlébe és a gombás harcsapaprikásba való halat kisebbekre, a rántani valót kissé szélesebbekre. Most nem volt itthon piros aranyam, ezért kevés ételízesítővel és fűszerpaprikával szórtam meg a főzésre szánt darabokat. A rántani valót sóval és szintén kevés szitált ételízesítővel szórtam be, és állni hagytam. Megtisztítottam egy fej hagymát, apróra vágtam és a halászlé kockával ízesített vízben főni tettem a paprika darabbal együtt. Jó fél óráig főztem, aztán kidobtam belőle a paprika darabot, botmixerrel megmixeltem kissé, hogy eltűnjenek a hagymadarabok, ezután belefőztem a bepácolt, levesbe való halat. Néhány perces főzés után a cérnácska tésztát is hozzáadtam, és kb. 8-10 perc főzés után forrón tálaltam.
Nagyon finom, tartalmas leves lett!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése