2011. február 27., vasárnap

Halászlé pangasiusból





Családunk többször is megállapította már, hogy a pangasius (cápaharcsa) íze, és húsának állaga nagyon hasonló  tiszai harcsáéhoz. Ma kipróbáltam, hogy rántott, vagy orly módra készült változata után (amiket már készítettem)  milyen lenne halászlének, vagy gombás harcsapaprikásnak. A család minden tagjának nagyon ízlett. Még válogatós legkisebbik fiam is inkább gombás harcsapaprikást evett a halászlé után, és nem a rántott változatot krumplipürével. Pedig az is isteni volt. Volt még a mélyhűtőben 2 csomag pangasiusom, ehhez vettem még kettőt tegnap, úgyhogy 4 kg halból készült ma az ebéd, ebből még vacsora, vagy holnapi ebéd is kikerekedhet.

Hozzávalók:
  • 15 db "Gusto" halászlékocka (Aldi)

  • 3 liter víz

  • 1 fej hagyma

  • 1 nagyobb darabka csípős zöldpaprika

  • kevés piros arany, vagy szitált ételízesítő 

  • 2 fehér kanál fűszerpaprika

  • kb. 1-1,2 kg pangasius

  • 7-8 dkg "cérnácska" 8 tojásos levestészta

A 4 kg pangasiust hagytam kiolvadni, megmostam, a hal hasánál illetve hátánál található zsíros részeket levágtam, és a halat  feldaraboltam. A halászlébe és a gombás harcsapaprikásba való halat kisebbekre, a rántani valót kissé szélesebbekre. Most nem volt itthon piros aranyam, ezért kevés ételízesítővel és fűszerpaprikával szórtam meg a főzésre szánt darabokat. A rántani valót sóval és szintén kevés szitált ételízesítővel szórtam be, és állni hagytam. Megtisztítottam egy fej hagymát, apróra vágtam és a halászlé kockával ízesített vízben főni tettem a paprika darabbal együtt. Jó fél óráig főztem, aztán kidobtam belőle a paprika darabot, botmixerrel megmixeltem kissé, hogy eltűnjenek a hagymadarabok, ezután belefőztem a bepácolt, levesbe való halat. Néhány perces főzés után a cérnácska tésztát is hozzáadtam, és kb. 8-10 perc főzés után forrón tálaltam. 
Nagyon finom, tartalmas leves lett!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése