Tegnap ebédre készült ez az egyszerű, a család szerint mégis finom mártás spagettihez amiben a hús szerepét egy doboz (130 gr) apróra vágott "Tavaszi vagdalt" töltötte be.
Hozzávalók:
1 kisebb fej hagyma felaprítva, 1-2 evőkanál olaj, csipet só, 3 megpuhult paradicsom lehéjazva, részben kimagozás után apróra vágva, kevés paprikakrém, fokhagyma granulátum, kb. 3 dl Mamától kapott házi paradicsomlé, ételízesítő vagy só ízlés szerit, 1-2 teáskanál cukor, szárított oregánó és bazsalikom, és az egészen apróra vágott 1 doboz tavaszi vagdalt.
Az alapanyagok a felsorolás sorrendjében kerültek a nagy serpenyőbe dinsztelődni párolódni. Az utolsó alkatrész bekerülése után fedő alatt főztem még pár percet, míg finom szósz lett a közben megfőzött spagettihez. (Fényképet sajnos elfelejtettem az ételről készíteni.)
A spagetti mind elfogyott, a szószból viszont maradt egy kis tálkával, amit a ma reggel melegszendvicshez használtam fel. Isteni finom olaszos ízvilágú reggeli lett, és ma a fényképezés is eszembe jutott, így a melegszendvics képét meg tudom osztani.
Tudom nem egy kulináris különlegesség, de a válságkonyha kínálatát bővítheti ez az egyszerű gyorsan elkészíthető recept.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése