2020. április 8., szerda

Tárkonyos nyúl leves


Ilyet még nem főztem, ezért kicsit izgultam, hogy milyen lesz, de végül  nagyon finomra sikerült.
Volt még a fagyasztóban egy egész nyulunk, a héten annak a nemesebb részeiből főztem pörköltet. A combokból, lapockából, a gerincről lefejtett szín húsból és a medence részből. Megmaradt a gerinc csont, a nyak és a mellkas rész, ezekből főztem a levest. Nem sokat, mert a hús sem volt sok. 

Hozzávalók:
A nyúl felsorolt részei, 1-1 szál sárgarépa, petrezselyem gyökér, egy darabka zellergumó, egy kis zellerzöld, fél fej hagyma apróra vágva, 1,5 liter víz, só, bors, ételízesítő ízlés szerint, 1-2 kávéskanálnyi tárkony, 2-3 félmaréknyi cérnametélt (ez most csak 2 tojásos volt, ezért kicsit opálossá tette a leves levét)

A megmosott húst főni tettem a felsorolt fűszerekkel és zöldségekkel, amikor megpuhult (kb. 1,5 óra) belefőztem a cérnametéltet és kész. Most nem haboztam le, mert először behabart ragulevesben gondolkodtam (akkor nem szoktam lehabozni a levest, mert nem kell átlátszónak lennie), de amikor megkóstoltam a majdnem kész levest, úgy éreztem nincs szükség habarásra, anélkül is isteni volt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése