Ahogy általában, az idén is maradt a húsvéti felhozatalból. Most ezek felhasználására hoztam ötletet.
Az első: a sonka, ami most spagettivel és sajtszósszal került asztalra.
A maradék sonkát vékony csíkokra vágtam és kevés olajon átpirítottam.
Másik serpenyőben 1 ek Bords Eve margarinon halványra pirítottam 1 ek lisztet, majd felöntöttem 4-4,5 dl tejjel. Felforraltam, közben belenyomtam 1 sonkás krémsajtot, és belefőztem kb 5-7 dkg reszelt trappista sajtot, kicsit megsóztam és addig főztem, míg sima szósz lett.
Közben Zepter módszerrel megfőztem 1 cs spagettit. Nem kevertem a szószba se a tésztát, se a sonkát, mert volt aki nem kért szószt, volt aki nem kért sonkát. Így saját ízlése szerint ehetett mindenki. Én szószt és sonkát is tettem a spagettimre, úgy volt igazán finom.
A másik: a tojás, amiből most tojáskrém készült és isteni volt kenyérrel, vagy szintén húsvétról maradt kaláccsal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése