2020. április 2., csütörtök

Rizses-húsos zöldségleves



A maradékfelhasználás jegyében készült ez a jó kis leves. A tegnapi ebédről  maradt egy tálka csirkemell filével készült rizses hús. Senki nem kérte már vacsorára, így hűtőbe került. 


Az éjjel kigondoltam, hogy főzök egy jó zöldséglevest a mai ebéd első fogásaként, és a maradék rizses hússal felturbózom. Főztem már rizses levest régebben, azt is szerette a család, pedig még hús sem volt benne. Úgy gondoltam a húsos változat is tetszeni fog. 

Ma aztán egy kevés csirkezsíron megdinszteltem egy nagy sárgarépa és egy nagy petrezselyemgyökér felét, 1 kis fej hagymát, egy negyed zellert és pár szelet fagyasztott gombát, majd felöntöttem 1,5 liter vízzel, ízesítettem sóval, ételízesítővel, borssal és puhára főztem. Amikor a zöldségek megpuhultak, hozzáöntöttem a rizses húst, azzal is felforraltam és tálalhattam. 

Második fogásnak spenótos tésztát készítettem. Aki akart, sajtot reszelhetett rá.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése