2011. április 5., kedd

Hamis velős tojás



Nagyon egyszerű és gyors ebédet készítettem ma, hamis velős tojást, csak Apának és nekem, mert "a Fiúk a bányában dolgoznak"... :-) (persze ez csak vicc...).  Ízében és állagában is annyira hasonlít a velős tojásra ez az étel, hogy az már szinte hihetetlen. A Férjem kóstolás után egyből azt mondta, ez velős tojás. Csak néhány falat után árultam el a turpisságot, de annyira ízlett neki is, úgy befalta, hogy magam is elcsodálkoztam.

Hozzávalók 2 személyre:



  • 3-4 evőkanálnyi olaj 

  • 2 kisebb fej hagyma

  • 1 db padlizsán (45 dkg)

  • 1 csapott fehér kanál szitált ételízesítő

  • őrölt bors 

  • kb. 3 dl víz

  • 6-7 tojás, pici só



A hagymát apróra vágva, kevés olajon megdinszteltem. Hozzá adtam a meghámozott, egészen apróra vágott padlizsánt. Vigyázat! A padlizsán egy másodperc alatt magába szívta az összes olajat, de nem azt öntöttem hozzá, inkább apránként hozzáadott vízzel pároltam puhára. Megszórtam szitált ételízesítővel, őrölt borssal, és pároltam, egészen addig, még szinte krémes lett és zsírjára sült. Mielőtt a tojást ráöntöttem, megkóstoltam, hogy elég fűszeres-e, ha kell, ilyenkor lehet korrigálni.







Ezután kevés sóval elhabartam a tojásokat, a krémesre sült padlizsánhoz öntöttem, és nem túl keményre sütöttem. A tányéron kevés csiliporral szórtuk meg és friss zsemlével ettük. Férjem még kért a díszítésnek szánt paradicsomból a "velős tojás" mellé, mert szerinte az nagyon illik hozzá.






Hamis velős tojás




7 megjegyzés:

  1. Ha hamis, hanem, de guszta és finom.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom volt, és sokkal kevesebb koleszterin volt benne, mintha igazi velővel készült volna.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finom lehet,kipróbálom így is,én karfiollal csináltam eddig.

    VálaszTörlés
  4. Úgy is finom lehet, de így is isteni!

    VálaszTörlés
  5. Marika úgy is néz ki pedig:-),nagyon finom lehet,guszta lett!

    VálaszTörlés
  6. Köszi Ditta! Tényleg úgy nézett ki, és tényleg olyan finom volt.

    VálaszTörlés
  7. Napok óta szemezek ezzel a recepttel, tuti ki fogom próbálni! Ma meg azok a csigák..Hmmm..

    VálaszTörlés