2011. április 18., hétfő

Húsvéti ajánlat


Három kedves blogtársamtól, Mónikától, Katitól és Nellitől is meghívást kaptam a "Húsvéti ajánlat" játékra köszönöm Nekik! A szabályok náluk olvashatók, nem gépelem be újra. Már "csak" az lenne hátra, hogy 10 blogtársat megnevezzek, akiket meginvitálok a játékba, azonban úgy látom, hogy szépen körbeért ez a játék, és nemigen van, aki még nem kapta meg a meghívást. Úgy gondoltam ezért, hogy minden kedves blogtársat, aki az oldalamra téved, és még nem kapott meghívót, szeretettel meghívom, a húsvéti ajánlat játékba, hogy minél több lehetőség közül válogathassanak a kedves olvasók.

Húsvéti ajánlatomban én nemcsak ebből a blogból, hanem a régiből is szemezgettem, mert van olyan étel, amit a régi blogban már leírtam, lefényképeztem. Húsvétra én ilyesmit tervezek, semmi bonyolultat, vagy túl rafináltat. Csupa hagyományos étel szerepel az összeállításban, olyanok, amiket a családom a legjobban szeret.





Tárkonyos zúzaragu leves (ugyanilyen módon zúza helyett kockára vágott bárányhúsból, csirke vagy pulykamellből is készíthető)










Rántott csirke petrezselymes krumplival, uborka salátával










Stefánia vagdalt krumplipürével, párolt zöldségekkel










 Birkapörkölt  (apróhúsos, csontos) (ugyanilyen módon bárányhúsból is készíthetünk pörköltet)



















4 megjegyzés:

  1. Nem csalódtam!!!! Nagyon jó menüsor! A Részeges Jeromost abszolút nem ismertem, és Nálad sem olvastam eddig, valószínűleg elsiklottam rajta. Vittem a receptjét :)

    VálaszTörlés
  2. - Köszi Kati!

    - Mónika, örülök, ha tetszik a menüsor és a Részeges Jeromos (nagyon finom süti) Anyukám legutóbb kettévágta a meggyszemeket, úgy rakta rá, úgy könnyebb a csokibevonatot rátenni.

    VálaszTörlés
  3. Végigkóstolnám szívesen!A Jeromost még régen a nlc-n láttam Csillag Vikinél.
    Finom lehet!

    VálaszTörlés