2011. április 20., szerda

Krumplis tarhonya kolbásszal és virslivel





Hozzávalók:



  • 8 db közepes krumpli

  • 2 fej hagyma

  • 3 db csípős paprika magház felöli része

  • kevés olaj

  • 2 fehér kanál só

  • 2-3 fehér kanál fűszerpaprika

  • kevés őrölt kömény

  • fokhagyma granulátum

  • 50 dkg tarhonya

  • 2,5 liter víz

  • 1 szál füstölt kolbász

  • 8 db virsli



Megtisztítottam, megmostam és kockára vágtam a 8 darab krumplit, apró kockákra a 2 fej hagymát és a csípős paprika végeket, utóbbiakat aztán a nagy zepter lábasomban kevés olajon megdinszteltem. Amikor üvegesedni kezdett a hagyma, ráraktam a kockára vágott krumplit, kicsit lepirítottam megszórtam 1 fehér kanálnyi sóval, őrölt köménnyel, fokhagyma granulátummal, majd a lábast félre húzva a fűszerpaprikával is, jól elkevertem, és felöntöttem 1 liter forró vízzel. Forrás után kb. 15 percig főztem, amikor éreztem, hogy a krumpli már kezd puhulni, beleraktam a kis darabokra vágott füstölt kolbászt ("bőre" nélkül), hozzáöntöttem még 1,5 liter forró vizet, beleraktam még 1 fehér kanál sót, és amikor felforrt, hozzáöntöttem a tarhonyát. Lassú tűzön, néha megkeverve főztem  kb. 15 percig, ekkor a kettévágott, x alakban bevagdosott virsli is bele került. Még 5-6 percig főztem csendesen, és azon forrón tálaltam. Mire a levest megettük, a tarhonya az összes levet magába szippantotta! Ennek ellenére mindkét fogás nagyon finom volt.




2 megjegyzés:

  1. Finom lehet így is.Én szalonnával szoktam készíteni.

    VálaszTörlés
  2. Én szalonnával még csak a lebbencs levest (tényleg, de rég volt!)főztem, de biztosan a tarhonya is finom vele.

    VálaszTörlés