Hozzávalók:
- 8 db közepes krumpli
- 2 fej hagyma
- 3 db csípős paprika magház felöli része
- kevés olaj
- 2 fehér kanál só
- 2-3 fehér kanál fűszerpaprika
- kevés őrölt kömény
- fokhagyma granulátum
- 50 dkg tarhonya
- 2,5 liter víz
- 1 szál füstölt kolbász
- 8 db virsli
Megtisztítottam, megmostam és kockára vágtam a 8 darab krumplit, apró kockákra a 2 fej hagymát és a csípős paprika végeket, utóbbiakat aztán a nagy zepter lábasomban kevés olajon megdinszteltem. Amikor üvegesedni kezdett a hagyma, ráraktam a kockára vágott krumplit, kicsit lepirítottam megszórtam 1 fehér kanálnyi sóval, őrölt köménnyel, fokhagyma granulátummal, majd a lábast félre húzva a fűszerpaprikával is, jól elkevertem, és felöntöttem 1 liter forró vízzel. Forrás után kb. 15 percig főztem, amikor éreztem, hogy a krumpli már kezd puhulni, beleraktam a kis darabokra vágott füstölt kolbászt ("bőre" nélkül), hozzáöntöttem még 1,5 liter forró vizet, beleraktam még 1 fehér kanál sót, és amikor felforrt, hozzáöntöttem a tarhonyát. Lassú tűzön, néha megkeverve főztem kb. 15 percig, ekkor a kettévágott, x alakban bevagdosott virsli is bele került. Még 5-6 percig főztem csendesen, és azon forrón tálaltam. Mire a levest megettük, a tarhonya az összes levet magába szippantotta! Ennek ellenére mindkét fogás nagyon finom volt.
Finom lehet így is.Én szalonnával szoktam készíteni.
VálaszTörlésÉn szalonnával még csak a lebbencs levest (tényleg, de rég volt!)főztem, de biztosan a tarhonya is finom vele.
VálaszTörlés