A húsvéti sonkamaradék felhasználásának egyik módja a sonkás tészta, amit tejföllel, vagy krémes túróval és reszelt sajttal tálalhatunk. Egyszerű, de nagyszerű étel.
Hozzávalók:
- 50 dkg tészta
- 1 liter víz
- 1 fehér kanál só,
- kevés olaj
- 35 dkg húsvéti sonka maradék
- kevés olaj
- tejföl vagy krémes túró
- trappista sajt
A tésztát 8 perc alatt megfőztem a sós-olajos vízben. Amíg főtt, csíkokra vágtam a húsvéti sonkát, és kevés olajon néhány perc alatt megpirítottam. A pirított sonkát hozzákevertem a főtt tésztához, krémes tehéntúrót és durvára reszelt sajtot tettem rá, és máris elkészült a mai vacsora! Ezt az ételt akkor ismertem meg, amikor Férjemmel összeházasodtunk, az Ő családjukban volt húsvét után sonkás tészta, amit azóta is nagyon szeret a család :) !
Sonkás tészta |
Nagyon szeretem!Főleg így Húsvét után kerül rá sor.
VálaszTörlésIlyen formában nálunk is csak húsvét után kerül asztalra!
VálaszTörlés:-) Úgy tűnik, így Húsvét tájékán megnő a látogatottság.Még sosem főztem sonkás tésztát, ez elég gyorsnak és egyszerűnek tűnik.Hát akkor rajta, s köszönöm a jó ötletet.
VálaszTörlésMaya
Maya - remélem ízleni fog :)!!
VálaszTörlésTúróval még nem próbáltam, holnap ez lesz a menü. Nagyon jónak tűnik az oldalad, kár, hogy csak most találtam Rád. Ha gondolod én is szívesen küldök néhány finomságot!
VálaszTörlésCsak így tovább, üdv.: Babszi
Terézia - Érdemes kipróbálni, finom!
VálaszTörlésKöszönöm:)!! Rendben!
Bánatomra vettem meg (részletre) a piszok drága gyorsfőzőt. A Zepter irodában remekül működött, itthon se a gázon, se villanyfőzőn nem hajlandó a piros gomb feljönni! Most fizethetem a tengersok részletet egy olyan fazékért, amit nem tudok rendeltetésszerűen használni.
VálaszTörlésÍgy mulat egy magyar nyugdíjas! És csak magamra haragudhatok, mert miért ugrottam bele a vásárlásba!