2011. február 2., szerda

Zabpelyhes diós keksz



Az előbb, ahogy feltöltöttem a mai ebédet, nézegettem a gasztroblogokat, és FLAT-CAT-nél nagyon jónak tűnő zabpelyhes keksz receptet találtam. Gyorsan berohantam a kamrába, hogy van-e itthon minden, ami az elkészítéshez kell, és mivel volt, ezért megsütöttem ezt az isteni finom omlós-ropogós kekszet. A kis Unokám is biztosan imádni fogja. Köszönet érte FLAT-CAT-nek!!!

Néhány hozzávalón azonban módosítottam, mert mogyoróm nem volt, helyette diót használtam, nádcukrom meg sose volt még itthon, ezért normál kristálycukrot tettem bele, mégis jó lett. Biztosan gyakran megsütöm, mert szinte pillanatok alatt, egyszerű alapanyagokból fantasztikus finomság kerekedett.



Hozzávalók:



  • 8 dkg zabpehely

  • 8 dkg rétes liszt

  • 4 dkg finom liszt

  • 1/2 teáskanál sütőpor

  • 1/4 teáskanál szódabikarbóna 

  • 10 dkg vaj (szoba hőmérsékletű)

  • 6 dkg cukor

  • 1 evőkanál vaníliás cukor

  • 5 dkg durvára őrölt dió

  • 1 tojás

A liszteket, zabpelyhet, sütőport és szódabikarbónát óvatosan összekevertem, hozzáadtam a vajat, cukrot, vaníliás cukrot, durvára őrölt diót, és végül a tojást. A tésztát összegyúrtam. Sütőpapírral bélelt lemezre kis korongokat raktam, úgy hogy nőhessenek. 30 db kekszem lett.


200 fokosra előmelegített sütőben 12 percig sütöttem.




Amikor langyosra hűlt, már nem bírtunk tovább várni, megkóstoltuk. Isteni lett!!!





Zabpelyhes-diós keksz


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése