A krumplilevest szokásos módon főztem 8 közepes krumpliból, 2 szál sárgarépából, 1 petrezselyem gyökérből, darabka zellergumóból, 1 kisebb fej hagymából. Mindent összevágtam, és 2 liter forró vízzel, meg 2,5 kanál ételízesítővel puhára főztem, majd habarást készítettem 0,5 liter vízből, 2,5 evőkanál rétes lisztből, 2 fehér kanál fűszerpaprikából 1 evőkanálnyi olajból és 3-4 evőkanál 12 %-os tejfölből. A forrásban lévő leveshez adtam a habarást, még 6-7 percig főztem és forrón tálaltam. A tányéron lehetett még tejfölözni.
A tésztát szintén szokásos módon 1 liter forrásban lévő, kevés olajjal és 1 fehér kanál sóval ízesített vízben 8-9 percig főztem. A kockázott sonka zsíros részét már a tészta főzése előtt kisütöttem, amikor a tészta elkészült, 2-3 evőkanál füstölt zsírt adtam hozzá, hogy még ízesebb legyen. Tejföllel meglocsolva, pörccel megszórva tálaltam.
Tökéletes menü!:-)
VálaszTörlésNagyszerű ebéd!
VálaszTörlés