Legnagyobbik fiam már régóta "nyúz", hogy van még a mélyhűtőben két darab busa húsunk, süssük már meg. Hát ma ráálltam, és megsütöttem vacsorára. Köretnek - szintén a mélyhűtőből - egy kevés brokkolirózsát raktam a margarinnal kikent tepsibe, a fűszeres hal alá, úgy gondolva, hogy kellemes lesz a halról lecsepegő fűszerekkel megízesítve.
Hozzávalók:
- 2 db gerincről lefejtett busahús
- kb. 0,5 kg fagyasztott brokkoli
- 2 kanál Flóra margarin
- szitált ételízesítő
- frissen őrölt 4 színű bors
- fokhagyma granulátum.
A halat dél körül kivettem a mélyhűtőből, hogy legyen ideje felengedni. Amikor felengedett, langyos vízzel leöblítettem, egy kis zepter tepsit kikentem margarinnal, beleraktam a mirelit brokkolirózsákat, és ráhelyeztem a busa darabokat (van benne szálka, de ezek nagy szálkák, mert egy 23 kilós busából van). Megfűszereztem szitált ételízesítővel, frissen őrölt borssal és fokhagyma granulátummal, majd alufóliával letakartam (fényes fele a hal felé) és 180 fokra előmelegített sütőbe toltam. Kb. 35-40 perc alatt szépen megsült és nagyon finom lett. Persze volt a családban olyan, akinek "nem jött be" a hal, Ő sült debrecenit kapott dijoni mustárral.
Fokhagymás busa brokkolival |
Nagyon gusztusos lett, és milyen jó párosítást csináltál!
VálaszTörlésÉn nagyon szeretem a busát, abból is a pöttyöset. A brokkolit meg nagyon-nagyon szeretem !