2011. február 5., szombat

Magyaros rántotta sültvirslivel





Meleg reggelire vágytunk, Férjem virslire, én rántottára. Hát ötvöztem kettőnk vágyát, kiegészítettem  hagymával, zöldpaprikával és paradicsommal, így fantasztikus reggelink lett, mézes-citromos teával kísérve. Mivel a gyerekek még aludtak, csak kettesben reggeliztünk.



Hozzávalók két személyre:



  • 4 db virsli

  • 1 kanál füstölt zsír vagy olaj

  • 1 nagy fej hagyma

  • 1 csípős zöldpaprika 3/4-e

  • 1 tv paprika 3/4-e

  • 1 paradicsom

  • személyenként 2-3-4 tojás, igény szerint


A virsliket hegyes késsel kereszt alakban megszurkáltam, és a zsiradékban megsütöttem. Amíg sült, megtisztítottam feldaraboltam a hagymát, zöldpaprikákat és paradicsomot. A megsült virsliket tányérra szedtem, a visszamaradt zsiradékba beleraktam a hagymát, paprikákat és hagytam pirulni. Időnként megkevertem, nehogy leégjen, és kis idő elteltével a paradicsomot is hozzá adtam. Közben feltörtem a szükséges mennyiségű tojást, megsóztam, és elhabartam. A lepirult zöldségekre öntöttem a tojást és kevergetve lágyra sütöttem, mert  nem szeretjük túlsülten. Azonnal tálaltam. Amíg én a rántottával foglalatoskodtam, férjem elkészítette a mézes-citromos rooibos teát. Isteni reggelink volt, mintha máris Valentin nap lenne...





Magyaros rántotta sültvirslivel


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése