Feketeerdő tortát már többször sütöttem, most annyit változtattam, hogy szív alakú lett. Ehhez 2 db szív alakú szilikon sütőformát használtam, ebben sütöttem meg a 6 tojásból kikevert kakaós piskótát, amelynek hozzávalói:
- 6 db tojás
- 6 evőkanál kristálycukor
- 4 evőkanál rétes liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor.
Ezekből a szokásos módon piskótatésztát készítettem, amit a 2 db szív alakú formában sütöttem meg még tegnap este (azért, ha véletlenül nem sikerül, még mindig tudjak újra próbálkozni). Kihűlés után letakarva tároltam a piskótákat, hogy ne száradjanak ki.
Ma reggel kivettem a formából. (Bár elég szépen kijött, de legközelebb vágok a formába sütőpapírt, akkor még ennyi tészta sem megy veszendőbe.)
A következő lépés a meggyes főzött krém elkészítése volt: ehhez
- 1 cs. (4 dkg) vaníliás pudingport
- 0,5 liter meggybefőtt levével
- 2 teáskanál rumaromával (el is maradhat) és
- 3 evőkanál kristálycukorral főztem fel.
Kb. 1,5-2 dl meggybefőtt lében feloldottam a pudingport, hozzákevertem a rumaromát, majd beleöntöttem a maradék forrásban lévő meggybefőtt lébe, és kb. 1 percig főztem kis lángon. Félrehúztam, és hagytam teljesen kihűlni.
Meggy töltelék:
- 2 üveg magozott meggybefőtt
Tejszín:
- 1 liter Hulala
- 2 cs. vaníliás cukor
A Hulalát keményre vertem a vaníliás cukorral.
A torta összerakása:
A két szív alakú piskótát kettévágtam. A legalsó lapot tálcára helyeztem, meglocsoltam kevés meggybefőtt lével, rásimítottam a meggyes főzött krém 1/3-át. Annyi magozott meggyel raktam ki, hogy elfedje.
A meggy-sor tetejére kb. 1,5-2 cm vastagon felvert Hulalát kentem.
Újabb tortalap, kevés meggybefőtt lével meglocsolva, meggyes főzött krém, meggy, és tejszín, majd
újabb tortalap, meggybefőttlé, meggyes főzött krém, meggy, és tejszín, végül a torta felső lapja, amit szintén meglocsoltam kevés meggybefőtt lével, és bekentem tejszínnel, csakúgy, mint a torta oldalát. Végül körbespricceltem a tálcán tejszínnel, és a torta tetejét is megdíszítettem a habzsákból, középre meggyszemeket raktam, végül kevés étcsokoládét reszeltem rá.
Nagyon finom volt, de majdnem kezelhetetlenné vált a torta magassága miatt. Azért legyőztük...:))))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése