Ma Valentin nap tiszteletére igyekeztem ünnepi vacsorát készíteni, mire a család hazaért a munkából. A menü:
- Tejszínes zellerkrémleves pirított zsemlekockákkal,
- Rántott pangasius filé törtkrumplival,
- Habos palacsinta
A tejszínes zellerkrémleves hozzávalói:
1 jó nagy zellergumó (kb. 85 dkg), 3 szál újhagyma, 2 liter forró víz, 2,5 fehér kanál ételízesítő, kevés őrölt bors, tejszín kb. 0,5-1 dl, 2 evőkanál rétes liszt, 1 zsemle, pici olaj
A zellergumót megtisztítottam, felkockáztam, megmostam, és fazékba raktam. Ugyancsak megmostam és felkarikáztam az újhagymát, a zellerhez raktam. Felöntöttem forró vízzel, beleraktam az ételízesítőt, őrölt borsot, és fedő alatt puhára főztem a zöldségeket. Botmixerrel összeturmixoltam, állandó turmixolás közben hozzákevertem a két kanál rétes lisztet, végül a tejszínt. 5-6 percig még forraltam, és tálalásig forrón tartottam. Levesbetétnek 1 zsemlét 1 x 1 cm-es kockákra vágtam, fém tálba raktam, megspricceltem kevés olajjal, és a sütőben világosra pirítottam. A forró leveshez pirított zsemlekockát tálaltam.
Tejszínes zellerkrémleves pirított zsemlekockákkal |
Ezt nevezem ünnepi vacsinak. Nagyon szeretjük a krémleveseket. Gusztusos.
VálaszTörlésA férjem szinte semmilyen zöldséget nem akart megenni anno... De 32 és fél év alatt szépen lassan, módszeresen sikerült rászoktatnom majdnem mindenre. Egy jó ideje már a krémleveseket is szívesen megeszi. A gyerekek meg hol igen, hol nem. Mikor milyenjük van.
VálaszTörlés