2011. február 27., vasárnap

Gombás-tejfölös harcsapaprikás



Miután a hal már elő volt készítve, lehúztam kb. 25 dkg gomba kalapjáról a bőrt, és felszeleteltem a gombát. Ezután megtisztítottam egy  fej hagymát, apróra vágtam, és kevés olajon megdinszteltem egy darab zöldpaprikával együtt, majd ráraktam a gombát, kevés ételízesítővel megszórtam, hogy kiengedje a levét, aztán zsírjára sütöttem, félrehúztam, megszórtam 2 fehér kanál fűszerpaprikával, felöntöttem 7-8 dl forró vízzel. Felforraltam. Habarást készítettem kevés hideg vízzel, 1 púpos evőkanál rétes liszttel és 4-5 evőkanál 20 %-os tejföllel. Ezzel behabartam a gombát, és néhány percig főztem. Utána belefőztem kb. 1,2-1,4 kg befűszerezett pangasiust, és lassan készre főztem. Kevés só kellett még bele. Amíg a paprikás főtt, másik zepter edényben forraltam 1 liter vizet, beleraktam 1 fehér kanál sót, kevés olajat, és 50 dkg olaszcsavart tésztát. Újraforrás után 8 percig főztem. A gombás harcsapaprikást tésztával tálaltam. A tányéron még kevés tejfölt tehetett rá, aki akart. Nagyon finom volt.

A rántott pangasiust szokásos módon készítettem, arról most nem csináltam fényképet.






Gombás-tejfölös harcsapaprikás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése