Hétfő:
Vasárnapról maradt borsóleves, tejszínes gombaszósz tésztával és tejföllel, rántott csirkemell rizzsel.
Almás muffin
Kedd:
4 db egész csirkecombból főzött húsleves zöldségekkel, cérnametélttel,
(gyorsfőző fedővel szokásos jelzések után 7 perc elzárt főzőlapon,
másik edényben sós vízben megfőzött cérnametéltre szűrtem a levest.)
A levesben főtt húsok fűszerezés után sütőben átsütve ugyanolyan fűszerezésű tepsis krumplival
Szerda:
Előző napról maradt húsleves, tejfölös csirkepaprikás tésztával
Csütörtök:
Rakott krumpli
Péntek:
Nem főztem, maradékeltüntető nap volt.
Este sütöttem egy Csokis-mazsolás muffint.
(10 dkg margarin, 15 dkg cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 2 db tojás, 20
dkg finom liszt, 4 dkg kakaópor, 1/2 cs. sütőpor, 1 mokkáskanál
szódabikarbóna, 4 kupica /~2 dl/ tej, 5 dkg darabolt étcsoki, 5 dkg
mazsola, amit 2 evőkanál rumaromába áztattam. - A masszát a hozzávalók
sorredjében kevertem ki, majd 12 szilikon kapszliba és 3 kávéscsészébe
adagoltam. 175 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 17-18 perc alatt
megsült. Nagyon finom lett.
Szombat:
Nem főztem és nem sütöttem semmit. Azt ettük, amit találtunk (én pl.
csütörtökről maradt hajában főtt krumplit kevés paprikás-sós olajban
felmelegítve, mint régen, lánykoromban).
Vasárnap:
4 lebőrözött farrészes csirkecombból főzött húsleves (gyorsfőző fedővel, szokásos jelzések után elzárt tűzhelyen 7 perc), külön főzött grízgaluskával, ami úgy készült, mint ITT
Rumos-diós muffin, ami régebben Apuci kedvenc muffinja volt.
(Újabban kávéscsészét is használok muffin sütésre -most pl. négyet-,
nagyon bevált!! Kicsit magasabb muffinok készülnek benne, és nem recés
az oldaluk.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése