2016. december 18., vasárnap

50. heti menü

Ezeket ettük a héten:

Hétfő:
Füstölt szalonnával tűzdelt hajában főtt krumpli átsütve. 
Vasárnapról maradt rizs és rántott csirkecomb.

Kedd:
4 egész csirkecomb csontjaiból és bőréből készült leves "csipet" tésztával (apró masni), vagy vasárnapról maradt leves grízgaluskával





 brassói aprópecsenye, most 4 db filézett csirkecomb apróra vágott húsából


Szerda:
Tejfölös krumplileves


Meggylekváros-kakaós palacsinta 




Csütörtök:
Csirkeleves csipet tésztával tegnapelőttről, vagy tejfölös krumplileves tegnapról,

Krumplis pogácsa szalámival sajttal
(45 dkg főtt, áttört margarinos törtkrumpli maradék, 45 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő kb 1 dl tejben 2 mokkáskanál cukorral felfuttatva, 5,5 dkg margarin, 10 dkg paprikás szalámi apróra vágva, pici tejszín a kenéshez, a tetejére durvára reszelt trappista sajt) - nagyon finom lett!!






Péntek:
Kolbászos mediterrán pardicsommártás szarvacska tésztával



Szombat:
Megint 2 az 1-ből: Leves és fűszeres sült 4 egész csirkecombból; a sült tepsis krumplival
(Fűszerkeverék: 1 fehér műa. kanál ételízesítő, 2 fehér műa. kanál só, 3 mokkáskanál fokhagyma granulátum, 1-1 mokkáskanál őrölt bors és csilipor, 1-1 mokkáskanál szárított oregánó és bazsalikom, 1/2 mokkáskanál porrá őrölt rozmaring - ezzel fűszereztem meg az összevágott krumplit, amit kevés olajjal is bemasszíroztam, 250 fokos légkeveréses sütőben sütöttem, majd a levesben előfőzött csirkecombokat is fűszereztem és a sülő tepsis krumpli  fölé  toltam pár percre, amíg szépen megpirult)





Panettone muffin - isteni lett. 
A 12 szilikon forma mellett 6 kis kávéscsészében, és 3 nagyobb kávéscsészében is sült muffin, így összesen 21 db lett, csak a fényképezésig megkóstoltunk már párat :)


Vasárnap:
Nem voltam valami fényesen, ezért csak egy kis krumplis tarhonyát főztem szalonnás alappal indítva, aki kért előző napról maradt levest is ehetett.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése