Tényleg az. Az eddigi legjobb zserbó muffin próbálkozásom. A legcsodásabb zserbó íz, sokkal egyszerűbben. Érdemes kipróbálni!
Hozzávalók:
- 15 dkg darált dió
- 20 dkg baracklekvár
- 15 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 tojás
- 15 dkg finom liszt
- 1/2 cs. sütőpor
- 1,5 dl tej
- 24 db étcsokipasztilla
A töltelékhez 10 dkg darált diót összekevertem 10 dkg baracklekvárral, jó sűrű massza lett.
A margarint kikevertem a cukrokkal, hozzáadtam a tojást, tovább
kevertem. Beleöntöttem a lisztet, sütőport, a maradék darált diót,
baracklekvárt és a tejjel sima masszává kevertem.
A muffinmasszából 1-1 fagyis kanállal adagoltam a kiolajozott 12
mélyedéses muffinformába (elfogyott a kapszlim), majd a lekváros diót
osztottam el egyenletesen kiskanállal a tészta tetején.
Végül a maradék tésztával befedtem a lekváros diót (kb. fél fagyiskanál massza jutott minden mélyedésbe.)
A sütőt még az előkészületek elején bekapcsoltam melegedni, 175 fokra és légkeverésre.
A muffinokat 20 percig sütöttem, majd minden muffin tetejére 2
étcsokipasztillát tettem és pár percre visszatettem a formát a
kikapcsolt sütőbe. Amikor a pasztillák megolvadtak, késsel elsimítottam
rajtuk a csokit.
Kihűlés után kóstoltuk, és megállapítottuk, hogy ez tényeg ZSERBÓ! 😃
Egyetlen probléma az volt, hogy az olajozás ellenére is nehéz volt
kiszedni a formából, mert a lekváros dió leszállt a tészta aljára.
érdemes ezért papírkapszlival sütni, úgy könnyebb kiszedni.
a fantasztikus diótöltelék 😃 |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése