Hétfő:
Húsleves előző napról
Kapormártás bundás kenyérrel
A kapormártás szinte ugyanúgy készült, mint ITT, csak most kevesebb tejfölt (2 púpos evőkanál) és mellette néhány kanál joghurtot is kevertem bele. Nagyon finom lett!
Kedd:
Petrezselymes rizses hús csípős csalamádéval
Szerda:
Karfiolleves kiskagyló tésztával
Paprikás krumpli nokedlivel, pár karika kolbásszal
Csütörtök:
Karfiolleves előző napról - erről nem készült kép
Szalonnás - "lecsós" rántotta néhány szeletke szalonnával, hagymával, hegyes-erős paprikával és paradicsommal
Péntek:
Tojásos rántott leves jó csípősen, pirított kenyérkockával - ezt mindig Apucival ketten ettük, most egyedül csak én ettem
Ropogós bőrű sült csirke alsó- és felső combok margarinos törtkrumplival - a csirkén most csak só volt, mégis isteni volt
Szombat:
Bableves - gyorsfőző fedővel főzve, zöldségekkel, füstölt szalonna bőrrel
Vasárnap:
Csirke mell- és combcsontokból leves cérnametélttel
Fordított töltött csirke - most lebőrözött, felszeletelt csirke felsőcombból, májas töltelékkel,
vagy sült oldalas, hozzájuk kétféle köretet lehetett választani: vagy margarinos törtkrumplit, vagy burgonyás-kapros-joghurtos-tejfölös tökfőzeléket*.
* 1 kisebb tök tisztítva, kimagozva, nagy lyukú reszelőn lereszelve, 3 db kisebb burgonya tisztítás után ugyancsak nagy lyukú reszelőn lereszelve, kevés víz, ételízesítő és/vagy só, meg egy csokor aprított kapor hozzáadásával puhára párolva, joghurtos-tejfölös habarással (pici hideg víz, 1,5 evőkanál rétes liszt, 2,5 evőkanál joghurt, 2 evőkanál tejföl) behabarva.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése