2018. március 2., péntek

Csigák édesen és sósan

kakaós és kakaós-diós

Annyira rabul ejtett Limara  kelt kakaós csiga tésztája, hogy minden héten készül nálunk vagy édes, vagy sós változat. 
  • Az elmúlt hetekben készült kakaós és kakaós diós, - ami annyiban különbözött a sima kakaóstól, hogy feltekerés előtt a tészta felét a kakaó után jó vastagon megszórtam darált dióbéllel -, 
  • a következő héten lekváros-diós - ami ízében leginkább a zserbóra emlékeztetett és úgy készült, hogy a kinyújtott tésztát először vastagon megkentem baracklekvárral, majd jó vastagon megszórtam darált dióval, végül pedig szintén jó alaposan porcukorral -, 
  • tegnap pedig megint sós változat, tejfölös-szalámis - aminek a tésztájából kihagytam a 4,5 evőkanál cukrot, viszont 2 csapott fehér kanál sót tettem bele, a kinyújtott tésztát tejföllel jó vastagon megkentem, és egészen apróra vágott szalámival szórtam meg feltekerés előtt. 
Egyszerűen nem tudunk vele betelni, azt hiszem nálam még soká fog jelezni a "telítettség jelző lámpa". Ennek a tésztának az elkészítése is öröm, a dagasztása nekem kifejezetten jó érzés, a töltés után gyorsan tepsibe rakni se nagy kunszt, és onnan már csak kb. 22-25 perc a sütés, aztán alig várjuk, hogy ehessük. Mindegyik isteni finom, mind elfogy az utolsó morzsáig. Bogika kis Unokám mindig örömmel várja és úgy kéri "nyami-nyami", közben igenlően bólogat a Drágám. Imádok Vele együtt falatozni :).



kakaós-diós



lekváros-diós    sülés előtt és után


tejfölös szalámis - vakuval és anélkül

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése