2018. március 18., vasárnap

Csirkekrémleves


Nagyon elcsodálkozott a család, amikor megmondtam mi lett a mai ebéd első fogása - csirkekrémleves. Tulajdonképpen nagyon olcsó leves, hisz a csirke felsőcomb  kifilézésekor visszamaradt csontokból főztem. 

Hozzávalók: 
12 db felsőcomb csont, 1 nagy szál petrezselyemgyökér, fél szál sárgarépa, 1 kicsi krumpli, kb. 1 evőkanálnyi felaprított vöröshagyma, kb. 1,7 l forró víz, 2 csapott fehér kanál ételízesítő, őrölt bors, szárított petrezselyemzöld, 
a habaráshoz: 2 evőkanál 20 %-os tejföl, 2 evőkanál rétes liszt, kb. 0,5 dl tejszín, kevés hideg víz

A csontokat tiszta vízben főni tettem, amikor a habja feljött, lehaboztam, utána hozzátettem az egyenlő darabokra vágott zöldségeket és fűszereket, majd puhára főztem mindent. Akkor kiszedtem a csontokat, kis hűlés után az összes húst lefejtettem róluk, vigyázva, hogy csontszilánk, porcogó és kövér rész ne kerüljön a hús közé, amit visszaraktam a levesbe, felforraltam, behabartam, a habarással jól kiforraltam, és botmixerrel teljesen simára turmixoltam. Forraltam rajta még egyet, és már tálalhattam is. Zsemlekenyér kockákat pirítottam levesbetétnek. Annak ellenére, hogy milyen egyszerű alapanyagokból készült, nagyon finom, kellemes állagú, elegánsan tálalható leves lett. Változatosság a húslevesek között. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése