2018. október 25., csütörtök

Apró nokedlis paprikás krumpli

Első ránézésre olyan, mintha nagyobb szemű tarhonyával készült volna a paprikás krumplink, vagyis krumplis tarhonya lenne, pedig nem az...
Valamelyik este néztem a TV Paprikán Rick Stein hosszú hétvégéi című műsorának Bécsről szóló részét, abban készített a "gulas"-hoz nokedlit, tésztaszűrőn átpasszírozva a lágyra hagyott tésztát. 
Szép vékony, hosszúkás nokedlit sikerült csinálnia, ezért megtetszett a ötlet, mert nekem nagyobb lyukú nokedliszaggatóm van, amivel kissé nagyobb méretű, de szép szabályos nokedlit tudok szaggatni - bár utálom a nokedliszaggatást az utána következő csirizes mosogatás miatt -, vagy kézzel szaggatok (még nagyobb) nokedliket pl. a paprikás krumpliba. 
Mivel ma megint felütötte a fejét a "mi a csudát főzzek gyorsan abból a néhány alapanyagból, ami jelenleg itthon van?" kérdés, eszembe jutott, hogy kipróbálom Rick Stein nokedliszaggató módszerét a paprikás krumplihoz, mert Bogikánk nem szereti a nagy, kézzel szaggatott nokedlit. Igazándiból kissé hosszúkás vékony nokedlikre számítottam, de végül ez a kis kerek is nagyon tetszett, és nemcsak nekem, de Bogikánknak is szerencsére. Igaz nem tésztaszűrőt, hanem lyukacsos párolóedényt használtam nokedliszaggatónak. Valószínűleg nagyon gyorsan huzigáltam a párolóedénybe öntött lágy tésztában a fakanalat, azért lettek ilyen pici, gyöngyszerű nokedlijaim. 

A tésztához ezeket használtam:
1 db L-es tojás, 2 dl hideg víz,  1 kávéskanál só, 6-7 evőkanál rétes liszt, 1,5 evőkanál finom liszt

Ezeket gyorsan összekevertem és a puhára főtt paprikás krumpliba szaggattam, pár perc főzés után tálalhattam. Nagyon finom lett mindenféle hús nélkül is, elég fűszeres a belefőzött lecsópaprikától, fokhagyma granulátumtól és őrölt köménytől.  
És bár a mosogatás nem olyan tragikus némi áztatás után, még így is utálatos, csirizes, de Bogikánk kedvéért bármikor bevállalom :). 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése