2018. október 3., szerda

Sült tökös muffin



A tegnap készített sült tök maradékának felhasználásával készült ez a finom muffin. Sajnos Bogikának nem jött be a sült tök, pedig nagyon finom volt. Nagyon cuki volt, amikor felvágtam a sütőtököt mondtam Neki, hogy nézd, Bogika, sütőtök. Odajött, megnézte, látta, hogy gyönyörű narancssárga, rávágta, hogy "répa". Aztán elment a szobámba, ahol Tomika meg Ádika itt hagyta a Lidl-ben nyáron kapott órarendet, amit Bogika rendszeresen megnézeget, közben mondjuk a napokat: hétfő, kedd, szerda, csütörtök, péntek. Bogikám hozta a konyhába az órarendet és mutogatta Anyukájának, aki értetlenül nézte, hogy hogy jön az órarend a sütőtökhöz. Aztán rájöttünk: sütőtök-csütörtök.  Megjegyezte, hogy a csütörtök nagyon hasonlít a sütőtökhöz, hát nem édes :D??
A sült tökből viszont két falat után nem kért többet, és mivel csak ketten ettük Anyukája meg én, hát maradt belőle 3 darab. Ma kikapartam a héjából, leszedtem róla a bőrszerűen megsült külsejét, és a finom belsejét kikaparva, összetörve muffinba kevertem, így Bogikám is szívesen ette. 
Receptet a neten találtam a muffinhoz, ITT, köszönet érte. Ja, és megint csak kicsit változtattam.

Hozzávalók nálam: 
kb. 80 ml (napraforgó)olaj (másfél kupica), 2 db tojás, 15 dkg cukor, 1 teáskanál őrölt fahéj, 23 dkg sült tök püré, 10 dkg saját készítésű narancslekvár, 15 dkg finom liszt, 7 gr (fél csomag) sütőpor, 1 kávéskanál szódabikarbóna.

Az anyagokat a felsorolás sorrendjében összekevertük Bogikával, aztán 12 szilikon formába osztottam, és 175 fokra előmelegített, légkeverésre állított sütőben sütöttem 22 percig. Majdnem soknak bizonyult a sütési idő, mert kicsit jobban megbarnult néhány muffin, de végül nagyon finom őszi nasi lett belőle. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése