2018. október 23., kedd

Dédimama isteni omlós sós sütije


Legkisebbikem Párjának Nagymamájától kaptam ezt az egyszerű, kevés alapanyagból álló, gyors, mégis isteni finom sós süti receptet, köszönet érte. Annyit változtattam rajta, hogy a 30 dkg zsír felét margarinra cseréltem. 

Hozzávalók: 
60 dkg liszt (fele rétes, fele finom liszt), 15 dkg zsír, 15 dkg margarin, 1 egész M-es tojás, 2 fehér kanál só, 1 tasak sütőpor, 2,5 evőkanál 20 %-os tejföl.  A kenéshez felvert tojás, a tetejére reszelt sajt.

Az anyagokat gyorsan összedolgoztam, lisztezett asztallapon vékonyra nyújtottam, felvert tojással lekentem és kevés sajtot reszeltem rá. Derelyevágóval vékony csíkokra vágtam, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam és 175 fokra előmelegített, légkeverésre állított sütőben szép aranybarnára sütöttem. 3 tepsivel lett. A tányérra nem fért föl az összes, jó párat már megkóstoltam és néhány még van az egyik tepsiben is, de biztos nem sokáig, annyira eteti magát :). 
Isteni omlós sós nasi, még egyszer köszönet Dédimamának a receptért. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése