2020. október 1., csütörtök

Kukorica krémleves

                           

A múlt héten maradt ki egy cső kukorica. Már megsárgult a csuhéja, de nem akartam kidobni, lefejtettem a szemeket a csutkáról, melléraktam kb. 20-25 dkg forró vízzel leforrázott mirelit kukoricát, felöntöttem 1 liter forró vízzel, fűszereztem 1,5 fehér műanyag kanál ételízesítővel és kb. 15 percig főztem. Akkor botmixerrel elturmixoltam és szitán áttörtem. A sima levest újra felforraltam, behabartam 1,5 dl hideg vízből és 1 evőkanál rétes lisztből készült habarással, felöntöttem 1 dl 30 %-os tejszínnel, és jól kiforraltam. Pirított kenyérkockákkal tálaltam. Nagyon finom selymes leves lett.  Sajnos Bogikánkak nemcsak a főtt kukorica nem jött be, de ez a leves sem :(.  Csak a "ropogósat" volt hajlandó megenni. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése