Ezekből:
1 kg finom liszt, 2 fehér műanyag kanál só, kb. 1/2 liter langyos víz, 2 teáskanál cukor, 1 csomag Lidl-s friss élesztő, 2-3 evőkanál olaj + olaj a formázáshoz és a sütéshez
2 dl langyos vízben elkevertem a cukrot és felfuttattam benne az élesztőt. (Nem úgy nézett ki, mint mikor tejben futtatom, inkább csak kicsit habos halványbarna víznek látszott)
A lisztben elkevertem a sót és mikróban kicsit meglangyosítottam, majd hozzáöntöttem a felfutott élesztőt + még 3 dl langyos vizet, és dagasztani kezdtem. Nekem kellett még egy pici langyos víz, hogy kellemesen összeálljon a tészta + még 2-3 evőkanál olaj is. Alaposan kidagasztottam, aztán előbb folpackkal, majd konyharuhával is letakartam és beraktam a mikróba 90 Wattra és 7 percre, hogy beinduljon a kelés. A 7 perc leteltével a kikapcsolt mikróban hagytam még kb. 15 percig kelni (tele lett a tál), majd a tészta felét olajozott tepsire raktam, ellapogattam, nagy pogácsa szaggatóval kiszaggattam. Olajat hevítettem, és forró olajban, de a hőt mérsékelve sütöttem meg az olajos kézzel meghúzogatott lángosokat. Tényleg piacos lángos íze és állaga volt. Sóval, fokhagymával, sajttal, tejföllel lehetett enni.
A képen az ebédről megmaradt lángosok vannak, de a hűtőben még pihen a tészta másik fele, abból estére, vagy holnap reggel sütök újra frisset - reményeim szerint a hűtőben pihentetett tésztából is finom lesz.
A receptet ITT találtam, köszönet érte.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése