2022. február 27., vasárnap

Heti menü február 21-27-ig

Hétfő: vasárnapról maradt húsos-húsgombócos káposzta,  almás muffin

Kedd: kacsanyak leves, fűszeres sült csirkeszárny tepsis zöldségekkel (krumpli, répa és hagyma)

Szerda: keddi leves és vasárnapi káposzta, vagy saját készítésű abált szalonna csípős zöldpaprikával    kenyérrel

Csütörtök: pirított tésztaleves, spenótfőzekék, bundás zsemle

Péntek: Csicseriborsó leves füstölt hússal, sok zöldséggel, tejfölös-pörcös makaróni

Szombat: zöldborsós csibemáj rizzsel, vagy tanyasi csirkéből pörkölt tésztával

Vasárnap: Csirkeleves csigatésztával, rántott és párizsi csirkemell sültkrumplival és franciasalátával


Franciasaláta:

Hozzávalók: 

1 kg-os franciasaláta alap (Lidl), annyi forró, sóval ízesített vízben 5 percig főzve, ami ellepte, leszűrés és  kihűlés után hozzákeverve 2 db tisztított alma és 2 db csemege uborka, apróra vágva, 

az öntethez 6 evőkanál majonéz, 3 evőkanál 20 %-os tejföl, 1 csapott evőkanál mustár, só, bors, citromlé, folyékony édesítő ízlés szerint

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése