Hétfő: vasárnapról maradt húsos-húsgombócos káposzta, almás muffin
Kedd: kacsanyak leves, fűszeres sült csirkeszárny tepsis zöldségekkel (krumpli, répa és hagyma)
Szerda: keddi leves és vasárnapi káposzta, vagy saját készítésű abált szalonna csípős zöldpaprikával kenyérrel
Csütörtök: pirított tésztaleves, spenótfőzekék, bundás zsemle
Péntek: Csicseriborsó leves füstölt hússal, sok zöldséggel, tejfölös-pörcös makaróni
Szombat: zöldborsós csibemáj rizzsel, vagy tanyasi csirkéből pörkölt tésztával
Vasárnap: Csirkeleves csigatésztával, rántott és párizsi csirkemell sültkrumplival és franciasalátával
Franciasaláta:
Hozzávalók:
1 kg-os franciasaláta alap (Lidl), annyi forró, sóval ízesített vízben 5 percig főzve, ami ellepte, leszűrés és kihűlés után hozzákeverve 2 db tisztított alma és 2 db csemege uborka, apróra vágva,
az öntethez 6 evőkanál majonéz, 3 evőkanál 20 %-os tejföl, 1 csapott evőkanál mustár, só, bors, citromlé, folyékony édesítő ízlés szerint
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése