Hétfő: Vasárnapról maradt leves, szombatról maradt csirkepörkölt tésztával
Kedd: Nem én főztem, én vizsgáztam (4-esre sikerült) Menyem krumplis tarhonyát főzött
Szerda: Zöldséges karalábéleves eperszalag tésztával, rakott krumpli
Csütörtök: Rakott krumpli előző napról vagy pizza (rendelt)
Péntek: Zöldséges-tejfölös zöldbableves, sült csirkeszárnyak krumplipürével és párolt káposztával
Szombat: Galambleves (szűrt, a fagyasztóból) belefőzött zöldségekkel és csigatésztával, kapros-tejfölös tökfőzelék fasírttal
Vasárnap: csirkeleves 3 tanyasi csirke far-hátából + 8 db ugyancsak tanyasi 2 ízületes szárnyból zöldségekkel és zabkocka tésztával, sertéspörkölt sós burgonyával - vagy levesben előfőzött szárnyak, és csirkemell rántva, ill. sajtos pufik krumplipürével és befőttel.
a sertéspörkölt maradéka |
a rántott húsok maradéka és sajtos pufik |
A visszamaradt, sóval ízesített, liszttel elhabart tojáshoz* sajtot reszeltem és 2 csipet zsemlemorzsát kevertem. Kis merőkanállal olajba halmokat raktam, amiből szép kis sajtos pufik lettek. Azok láthatók a rántott húsok mellett a tálon.
* mióta igyekszem takarékoskodni a szénhidráttal, a liszt-tojás-prézli panírozásból a lisztbe forgatást kiváltottam úgy, hogy a sóval elhabart tojásba keverek tojásonként kb. fél evőkanál lisztet (kb. 1 dkg), először abban forgatom meg a panírozni valót, utána a zsemlemorzsában.
Gratulálok a sikeres vizsgához!
VálaszTörlésKöszönöm 😃!
Törlés