Hétfő: Tanyasi csirkeleves vasárnapról, krumplis tészta (maradék főtt krumpli felhasználásával), vagy rántott húsok ugyancsak vasárnapról
Kedd: orjaleves (tarja csontból) cérnametélttel, fűszeres sült tarja hagymás krumplival és párolt káposztával
Szerda: sertésgulyás (sertéslapockából, krumplival, zöldségekkel, kiskagyló tésztával), 3 féle kelt palacsinta (kakaós, lekváros, almás-fahéjas mini)
Csütörtök: Orjaleves vagy csirke combcsontokból leves, a combok húsából csirke brassói aprópecsenye (tanyasi csirkecombokból, 4 alsóból és 6 felsőből)
Péntek: csirkemelles csili tésztával
Szombat: zöldséges késői laskagomba krémleves pirított kenyérkockával, rizseshús leveszöldségekkel csirke felsőcomb filéből céklával
Vasárnap: Férjem Édesanyját látogattuk meg. Ebédet is vittünk, de semmi frikk-frakk. Csak hagyományos ételeket készítettem.
Tanyasi csirkék csontos részeiből főtt leves sok zöldséggel, eperszalag tésztával,
Ugyancsak tanyasi csirkéből csirkepörkölt szarvacska tésztával és sültcsirke krumplipürével, + a csirkék májából töltelék muffin formában sütve (ez kicsit szárazabb lett, mint szerettem volna).
Mielőtt elutaztunk, Apukámnak is beadtuk az ebédet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése