2022. április 25., hétfő

Heti menü 04.18-tól 04.24-ig

Húsvét hétfő: Reggelire krumplis pogácsát sütöttem sajtszórással (24 db lett). Ki hideg tejjel, ki lapkasajttal,  szalámival vagy kolbásszal ette, mintha csak zsemle lett volna. Finom volt.

 

az első tepsiről már hűlt néhány darab


Ebéd első fogás:  csirkés karalábéleves 16 db csirkeszárnyat főztem elő ételízesítős-sós vízben. 20 perc főzés után kiszedtem a kétízületes részeket, csak a szárnyvégek maradtak a lében, amibe apróra vágott petrezselyemgyökeret, sárgarépát, újhagymát és karalábét főztem, amikor minden megpuhult, zabkocka tésztával sűrítettem.


Második fogás saláta uborkából, retekből és újhagymából tejfölös-majonézes-mustáros-citromleves öntettel, és sütőben sült rántott csirkeszárnyak az előfőzött húsokból. 



Kedd: ebéd: leves előző napról, birkapörkölt, vagy rántott csirkeszárny salátával

Az unokákat ma hazavitték Legkisebbikemék  :(.

Vacsorára szaftos rakott krumpit készítettem a maradék főtt krumpli felhasználásával




Szerda: bableves sonkalében, maradék sonkával, kiskagyló tésztával,pirított sonkás tészta tejföllel (reszelt sajttal)



Csütörtök: karfiolleves zöldségekkel, karika tésztával, rántott karfiolrózsák sültkrumplival



Péntek: csiperkekrémleves pirított kenyérkockával, tejszínes-tejfölös csirkemell paprikás copfocska tésztával



Szombat: tejfölös krumplileves, tejfölös-túrós sonkás és tejfölös-túrós csípős kolbászos csiga 




Vasárnap: Csirkeleves 5 farrészből, 5 alsó combból és 33 szárnyközépből zöldségekkel. 25 perc főzés után  21 szárnyközepet és 5 combot kiszedtem, a levesbe zabkocka tésztát főztem. A húsokat megpergettem pici sóval  és kirántottam, 1 nagy felszeletelt csirkemellel együtt. A rántott húsokhoz petrezselymes krumplit és krumplipürét készítettem. 




György napra Apukámnak és Öcsémnek sajtos korongot és oroszkrém tortát sütöttem.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése