Húsvét hétfő: Reggelire krumplis pogácsát sütöttem sajtszórással (24 db lett). Ki hideg tejjel, ki lapkasajttal, szalámival vagy kolbásszal ette, mintha csak zsemle lett volna. Finom volt.
az első tepsiről már hűlt néhány darab |
Második fogás saláta uborkából, retekből és újhagymából tejfölös-majonézes-mustáros-
Kedd: ebéd: leves előző napról, birkapörkölt, vagy rántott csirkeszárny salátával
Az unokákat ma hazavitték Legkisebbikemék :(.
Vacsorára szaftos rakott krumpit készítettem a maradék főtt krumpli felhasználásával
Szerda: bableves sonkalében, maradék sonkával, kiskagyló tésztával,pirított sonkás tészta tejföllel (reszelt sajttal)
Csütörtök: karfiolleves zöldségekkel, karika tésztával, rántott karfiolrózsák sültkrumplival
Péntek: csiperkekrémleves pirított kenyérkockával, tejszínes-tejfölös csirkemell paprikás copfocska tésztával
Szombat: tejfölös krumplileves, tejfölös-túrós sonkás és tejfölös-túrós csípős kolbászos csiga
Vasárnap: Csirkeleves 5 farrészből, 5 alsó combból és 33 szárnyközépből zöldségekkel. 25 perc főzés után 21 szárnyközepet és 5 combot kiszedtem, a levesbe zabkocka tésztát főztem. A húsokat megpergettem pici sóval és kirántottam, 1 nagy felszeletelt csirkemellel együtt. A rántott húsokhoz petrezselymes krumplit és krumplipürét készítettem.
György napra Apukámnak és Öcsémnek sajtos korongot és oroszkrém tortát sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése