2022. november 28., hétfő

Heti menü 11.21-től 11.27-ig

 Hétfő: zöldbableves, krumplistarhonya kolbásszal, virslivel



Kedd: fasírt  Rózsi Mama féle krumplifőzelékkel vagy sült hasábkrumplival (Utóbbi Bogikámnak készült, mert a főzeléket nem szereti. Végül nem bírt enni, mert a két első felső erősen mozgó fogától a gyerekfogorvos megszabadította.  🙁  Az éjjel nálunk járt a Fogtündér 🙂)

 


Szerda: sertésgulyás (70 dkg sertéslapockából sok zöldséggel, csipetkével), kelt palacsinta 12 db kakaóval, 10 db meggylekvárral, 5 db birspürével





Csütörtök: karalábéleves tejfölös habarással, sült csirkeszárnyközép fűszeres hagymás tepsis krumplival





Péntek: magyaros pasta carbonara (csak sima füstölt szalonna volt itthon, így azzal készült ez a gyors kaja - délelőtt nagyon elfoglalt voltam, nem volt időm többre)


Szombat: 4 tepsi pizza: 

1.) Szósz,sajt,paprika,hagyma,házi füstölt kolbász,füstölt szalonna 


2.) Szósz,sajt,sonka,f.szalonna épp


3.) Szósz,sajt,paprika,hagyma,házi szalámi elaprózva


4.) Tejföl,hagyma,f.szalonna / tejföl hagyma,f.szalonna,házi szalámi


Vasárnap: csirkeleves 8 farrészes csirkecombból, 8 lábból és 20 csirke szárnyközépből sok zöldséggel, csigatésztával, a levesben főtt 8 felsőcomb, 8 alsócomb és 20 szárnyközép panírozás után sütőben sült rántott csirkének megsütve, hozzá habosra kevert tejes-margarinos krumplipüré. Tegnap megjöttek hozzánk zalai unokáim Tomi és Ádi, öröm volt látni, ahogy Bogikával együtt sűrű dicséretek között tüntették el a levest és a másodikat is a tányérokból 🙂❤️.  Apukám is jó étvággyal fogyasztotta a neki vitt ebédet, neki is nagyon ízlett minden, főleg a leves.





Délután sütöttem még egy kakaós hamis piskótát kakaós krémmel, a krém alatt meggylekvárral a nagyobbik sütirészen. A kisebb darabon csak krém van, mert Bogikám nem szereti a lekvárt. Semmilyet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése