2023. január 29., vasárnap

Heti menü 01.23-tól 01,29-ig

 Hétfő: vasárnapról maradt ételek: leves, rántott és párizsi húsok, krumplipüré, - ezekről nem csináltam újra képet.

Kevés krumplipüré maradékból csináltam sütőporos krumplis rudacskákat. Frissen finom volt, később kicsit "rágós", de azért jól elfogyott. (35 dkg tejfölös krumplipüré, 35 dkg liszt /most finom lisztet használtam, de réteslisztből jobb lett volna/ fél tasak sütőpor fél fehér műanyag kanál só. Ezekből tésztát gyúrtam, kinyújtottam, szeleteltem és forró olajban megsütöttem. A rudak szépen felfúvódtak sütéskor.)



Kedd: csirkepörkölt alsó combokból és farrészekből pirított tarhonyával (én sötétebben szeretem a pirított tarhonyát, de Apukám miatt nem mertem jobban megpirítani)


Szerda: kolbászos gyors bableves (először a felaprított zöldségeket, krumplit, hagymát főztem meg sóval/ételízesítővel, (ki hogy szereti) + néhány szelet kolbásszal, amikor megfőtt, hozzáöntöttem egy kisebb doboz babkonzervet, újraforrás után paprikás rántással berántottam. Ma néhány deka apró eperlevél tésztát is tettem bele, azzal még pár percig főtt, és ehettük ezt a finom tartalmas levest. Másodiknak pizzás csigát sütöttem saját készítésű szósszal és apróra kockázott sonkával, tetején is szósszal és sajtszórással. Mindkettő nagyon finom volt!

(A tészta: 75 dkg finom liszt, 1,5 fehér műanyag kanál só, 3 dl tej, 3 kávéskanál cukor, 1 egész budafoki friss élesztő,  2 egész L-es friss tojás, 5 dkg margarin, 7 dkg zsír. A szószhoz lereszeltem fél kis fej hagymát, kevés olajon megdinszteltem, rá egy doboz passzírozott paradicsom - 500 gr-os, bele kevés só, cukor, oregánó, 1 teáskanál fűszerpaprika. Alaposan összeforralva, kis hűlés után használva - most a csigák tetejére is tettem belőle a sajt alá, de még így is maradt  kb. 1-1,5 dl. A kinyújtott, szósszal megkent tésztát megszórtam 10 dkg  prágai sonka és 3 szelet karajsonka apró kockákra vágott keverékével, feltekertem és szeletelve tepsibe pakoltam)






Csütörtök: karalábés zöldségleves, káposztás tészta



Péntek: csirkemelles brassói (csak a serpenyőben megmaradt keveset tudtam lefényképezni úgy belemerültünk az evésbe, hogy kaja előtt kiesett a fejemből a fotózás)


Szombat: nem főztem, beállt nálam a "főzési agyhalál", már nem tudtam mit kitalálni, így pizzát rendeltünk. Apukámnak 2 db jókora meggyes pitét és 5-6 db sajtos pogácsát vittem a szomszédban lévő pékségből a szokásos napi 2 db banán mellett. Már napok óta nagyon rosszul evett, de ezeket legnagyobb örömömre szépen ette. Lehet, hogy süti hiánya volt...

Vasárnap: csirkeleves 34 db szárnyközépből és 6 db alsó  combból sok zöldséggel, eperszalag tésztával.  Fél csirkemell filé szelet rántva, ill. levesben előfőzött 20 db szárnyközép és 6 db alsó comb panírozva, sütőben sütve krumplipürével.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése