2023. január 2., hétfő

Heti menü 12.26-tól 01.01-ig

 Hétfő Karácsony 2. napja: kacsanyakleves csigatésztával, sült kacsacombok törtkrumplival




Annyi időre keltem fel, míg odatettem az ebédet, aztán visszafeküdtem, amíg megfőtt-megsült. 

Kedd, Párom névnapja:  ilyenkor is ünnepi ebéd vagy vacsi szokott készülni, de ma nem.  Még van kacsasült és káposzta  meg rántott hal is. Menyem főzött egy kis tésztát, Bogikámmal azt ettek, Legkisebbikem kacsasültet, én káposztát, Legnagyobbikom meg dolgozik, úgyhogy szendvicseket vitt. Fénykép ma se készült.

Felhívtam az orvost, kaptam időpont covid tesztre csütörtökre, de kaptam antibiotikumot is a felhőbe, Legkisebbikem kiváltotta, már szedem is.

Szerda: csirkeleves cérnametélttel, csirkepörkölt tésztával. 


Már 4. napja nem voltunk Apukámnál a betegség miatt, de Szentestén annyi ételt vittünk Öcsém szerint, hogy még mindig van mit enniük. 

Csütörtök: orvosnál voltam, megint negatív lett a covid teszt, de a dokinő beutalt röntgenre, mert nem akar szünni a köhögés. Közben Menyem vigyázott a sütőben sülő rakott krumplira.


Estére kimelegítettem a halászlét, így már én is meg tudtam kóstolni végre. Fotót elfelejtettem csinálni 🙁

Péntek: maradékmentő rakott tészta a tegnap előtti csirkepörköltből átalakítva ronda, de finom volt



Szombat, Szilveszter: hagyományos ebéd nem készült, csak krumplis-főtt tojásos-virslis-lilahagymás-majonézes saláta kiflivel vagy zsömlével, ill. fasírtgolyók, 



sós sütik: sajtos korong,  kolbászos-paprikás sajtkrémes és sonkás-natúr sajtkrémes leveles kiflicskék





Vasárnap, újév első napja: kolbászos lencseleves, szaftos-bőrös sertéshúsok (bőrös császár, csülök és lapocka) ill. néhány szelet sovány karaj hagymás krumplival és savanyúsággal (Bogikának sültkrumpli)



Bőrös császár és lapocka

Csülök

Karaj

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése