A SZERETEK FŐZNI(2) című blog hagyományos nézetben. Családomnak tálalt ételeink és életünk kisebb-nagyobb eseményei.
2011. október 17., hétfő
Színes-ízes rizseshús
Tegnap Mama csirkéiből csak a mellehúsa maradt meg nyersen, a többi alkatrészt megfőztem-sütöttem, sőt jól meg is ettük. Ma gyorsan kellett főznöm, amíg a Kicsi elment Nagypapival és Legkisebbikemmel autókázni. Nem jutott más eszembe, mint a rizseshús. Azért, hogy mégis más legyen, mint az eddigiek, most nem fagyasztott répa-borsó keveréket tettem bele, hanem egy jókora piros húsú lecsópaprikával és igazán zsenge, édes fagyasztott cukorborsóval gazdagítottam, a végén pedig hatalmas csokor apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítettem. Olyan, de olyan finom lett, amellett, hogy gyönyörűséges is, hogy mind el is fogyott.
Hozzávalók: 4 fél csirkemellfilé, kevés olaj, 1 fej hagyma, 1 jó nagy piros húsú lecsópaprika, 25 dkg mirelit zsenge borsó, 3 főzőtasak (37,5 dkg) paraboiled rizs 4 fehér kanál ételízesítőből kiszitált szárított zöldség, 2,5 fehér kanál ételízesítő, jó sok őrölt bors, 1 liter forró víz, 1 nagy csokor petrezselyemzöld.
Először a kockára vágott hagymát és piros húsú paprikát dinszteltem pár percig, aztán hozzátettem a 2-3 mm vékony csíkokra vágott csirkemellet (ezek már inkább tyúkocskák voltak), fehéredésig pirítottam, aztán hozzáraktam a mirelit borsót. Addig sütöttem együtt, míg a borsó is átforrósodott, ekkor hozzáraktam a rizst, lepirítottam, rátettem a szárított zöldségeket, ételízesítőt, őrölt borsot, a megmosott egészen apróra vágott petrezselyemlevél szárát és felöntöttem forró vízzel. Lefedve pároltam kb. 15 percig, akkor hozzáraktam az apróra vágott petrezselyemlevelet is, és még további 5 percig főztem. Akkorra a rizs magába szívta az összes ízes levet, mégis pergős maradt. Azon forrón tálaltam az éppen hazaérkező, átfázott családnak. Kovászos uborkával ettük. Életemben még ilyen finom édes, borsót nem ettem. Ez az étel egy igazi ízkavalkád volt. A hús és rizs sós fűszeressége, a borsó és paprika édessége a petrezselyemzöld jellegzetes zöldséges ízével. Mindenki kétszer szedett, és (n)agyon dicsérték :)
.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ó te Mária! Ellenállhatatlanez a rizses húsi!
VálaszTörlésNagyon finomakat főztél megint!!!
Nagyon guszta lett, én is kétszer szedtem volna azt hiszem:)
VálaszTörlésMár régen készítettem rizseshúst, meghoztad hozzá a kedvem!
VálaszTörlésÉn is régen ettem rizses husit, pedig nagyon finom és egyszerű étel. Nagyon gusztán tálaltad!
VálaszTörlésÉn nem olyan régen készítettem, nálunk is nagyon szeretik.Olyan szép színes tavaszi lett!:-)
VálaszTörlésImádom a rizses húst!:) Még ha most csak mérsékelten fogyaszthatom is:(
VálaszTörlésNagyon guszta:)
Nagyon guszta lett. Amolyan nagyon étvágygerjesztő :))
VálaszTörlésKöszi Lányok, de aranyosak vagytok. Nálunk nagy kedvenc a rizseshús mindig elfogy az utolsó szemig, de ez különösen kapós volt :)
VálaszTörlés