2016. november 14., hétfő

45. heti menü

Hétfő:
Vasárnapról galambleves, rántott csirkemell,
Panettone muffin

Kedd:
Kenyérgombócleves  hasonlóan mint ITT, csak karfiol nélkül



Szalonnás-paradicsomos mártás olaszos fűszerezéssel, fülecske tésztával
(3 dkg füstölt szalonna és 10 dkg erdélyi szalonna, vékonyra szelve, pici apróra vágott hagyma, 500 gr Nostia passzírozott paradicsom, kevés víz, fűszerek [fűszerpaprika, ételízesítő és/vagy só, szárított bazsalokom és oregánó, fokhagyma granulátum, folyékony édesítőszer] ízlés szerint)


Inka kávés és csokis kapucsínós muffin mint ITT

a felső két sor kapucsínós, a sötétebb alsó két sor inka kávés

a pótkávésra szilva, a kapucsínósra baracklekvárt tettem
Szerda:
Egyszerű ételek, amikor szinte üres a hűtő...
Tejfölös krumplileves hasonlóképpen mint ITT


Tejfölös-tojásos spagetti pörccel


A megfőzött spagettire öntöttem 3 vékony szelet szalonna kiolvasztott zsírját, majd 4 tojás és 3 evőkanál tejföl keverékét, amit pici sóval turmixoltam össze.  Néhány perc alatt összesütöttem. Tálaláskor a tészta tetejére tettem a kiolvasztott pörcből.

Csütörtök:
Currys csirkecombok rizzsel
(4 farrészes csirkecomb, kevés olaj, 1 kisebb fej hagyma összevágva, ételízesítő ízlés szerint, 37,5 dkg (3 főzőtasak) parboiled rizs (Mester rizs). kb. 8-9 dl forró víz, 2-3 teáskanál hot madras curry por, őrölt bors ízlés szerint,)


Este: Almás-gyömbéres muffin

Péntek: 
Az idén kihagyjuk a Márton napi libázást.Helyette főzeléknap volt nálunk.

Sárgarépafőzelék és krumplifőzelék sült csirke felsőcombbal



Szombat:
Krumplival és hagymával sült fűszeres csirkedarabok


A fűszerkeverékben: 2-2 fehér műanyag kanál ételízesítő (Mikádó) és só, 3 mokkás kanál fokhagyma granulátum, 1-1 mokkáskanál őrölt bors és fűszerpaprika, 1/2-1/2 mokkás kanál finomra őrölt rozmaring és kakukkfű - ezzel fűszereztem a krumplit és a csirkét is.

Vasárnap:
Tárkonyos-kapros galambraguleves - amiben a második fogás csirkecombjai is megfőttek.

- 4 fiók galambból és 3-3 bőr nélküli alsó-felső csirkecombból 1 répával, 2 petrezselyemgyökérrel, 1 hagymával, zellerzölddel, sóval-ételízesítővel, őrölt borssal 2 liter vízzel Zepter gyorsfőző fedővel szokásos jelzések után 7 percig főzve (kikapcsolt tűzhelyen, hőtartalékkal) 
2 galamb maradt a fazékban, a többit kiszedtem, mielőtt tárkonnyal és citrommal ízesítettem, majd behabartam a levest 2 evőkanál rétes lisztből, kevés hideg vízből és 3 evőkanál tejfölből készült habarással. Újraforrás után kb. 4-5 dkg kiskagyló tésztát is főztem bele, amivel további 8-9 percig forraltam. Tálaláskor még szárított kaporral is megszórtuk.

Levesben főtt galamb és csirkecomb  párizsiasan (lisztbe és pici sóval felvert tojásba forgatva, forró olajban sütve - vigyázni kell, fröcskölhet), párolt zöldborsós rizzsel, tejfölös-margarinos törtkrumplival


Este: Kókuszgolyó
(50 dkg darált keksz, 15-15 dkg porcukor és margarin, 10 dkg szilvalekvár, 25 dkg baracklekvár, fél kupica narancsszörp, 2 evőkanál jamaicai rumaroma, 2 púpos evőkanál kakaópor, 1 csomag vaníliás cukor - ezek összegyúrva, kis gombócokká gömbölygetve, a gombócok kókuszreszelékbe forgatva.)

a maradék

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése