2016. november 27., vasárnap

47. heti menü

Hétfő:
Megint maradékeltüntetős nap.
Csirkeleves, currys csirkeszárnyak currys rizzsel, vagy szendvics

Kedd:
Krumplis pogácsa

35 dkg főtt krumpli, 70 dkg finom liszt, kb. 1 dl tej, 2 mokkáskanál cukor, 1 csomag friss élesztő, 18 dkg olvasztott Ráma margarin, 1,5 csapott fehér műanyag kanál só, 2 evőkanál 30 %-os Creme Fraiche (tejföl) + a kenéshez még egy kevés

Egy-két bögre tejjel isteni vacsora volt!



Szerda:
Kapros tokány csirke felsőcombfiléből
 Hozzávalók:
1 közepes fej hagyma, kevés olaj, 4 csirke felsőcombfilé, ételízesítő, vagy só ízlés szerint, 1,5 fehér műa. kanál fűszerpaprika, fél liter víz, 2+1 púpos teáskanál szárított kapor, 2 csapott evőkanál rétes liszt, 1,5 dl hideg víz, 3 evőkanál tejföl,
Csirkepörkölthöz hasonlóan kezdtem főzni a vékony csíkokra vágott csirke felsőcombfiléket,  2 kanál kaporral. Amikor puhára főtt, behabartam, és még egy kanál kaporral erősítettem a kapros ízt. Nagyon finom volt!


Csütörtök:
Előző napról maradt kapros tokány, vagy káposztás masni tészta (fél fej dinsztelt káposztával), 
vagy tejfölös-sajtos masni tészta - erről nem készült kép


Péntek:
A káposzta másik feléből káposzta főzelék, mintha kelkáposztából készült volna (csak úgy magában)


vagy rántott sajt, sültkrumplival


Szombat:
Nagyon rákattantunk a currys ételekre, ezért közkívánatra megint Currys rizseshús, de most gyorsfőző fedővel, szokásos jelzések után 7 perc alatt, mint   ITT
Hozzávalók:
1 fej felaprított hagyma, kevés olaj, 3 csirke alsócomb, 6 db 2 ízületes csirkeszárny kettévágva, 3 púpos mokkáskanál hot madras currypor, 2,5 fehér kanál ételízesítő, őrölt bors ízlés szerint, 37,5 dkg (3 főzőtasak) parboiled rizs, 1 liter forró víz. 

Gesztenyés rolád



Vasárnap:
Csirkemellfilé fokhagymásan-borsosan, (mint brassóinak - kockára vágva), és sok hagymával-borsosan, (mint borsos tokánynak - csíkokra vágva) - most mindkét hús mellé tejfölös-margarinos krumplipüré készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése