Nem is tudom mikor készítettem utoljára valami gesztenyéset. Szerintem
mióta blogolok, lassan 6 éve nem. Nem tudom mi az oka, de egyik fiam sem
szereti a gesztenyét, (meg a madártejet sem) - nem is értem. Nagy
ritkán készítettem egy kis gesztenyepürét Apucinak meg magamnak, ha
megkívántuk, de ahogy visszanéztem, még azt sem tettem fel a blogra.
Megnéztem a cimkék között, az egyetlen gesztenyés Anyukám Nanuka szelete a blogon. És ahogy elolvastam a krémet, hasonlít az én mostani krémemre, de persze azért mégsem egészen.
Szóval sütöttem egy piskótalapot 6 tojásból, 6 kis evőkanál cukorral, 6 nagyobb evőkanál rétes liszttel,
sütőpapírral bélelt tepsibe simítva, légkeveréses sütőben, 150 fokon 15
perc alatt, utána még 3 percig hagytam a kikapcsolt sütőben, majd
kivettem, lehúztam róla a sütőpapírt, és egy másik sütőpapírral
feltekerve hagytam kihűlni.
A krémhez 3 dl tejben feloldottam 5 kis evőkanál cukrot, felforraltam, 1,5 dl tejben feloldottam 1 csomag vaníliás pudingport, majd a leírás szerint megfőztem. Amikor langyosra hűlt, belekevertem még 3 csapott evőkanál cukrot, majd amikor tejesen kihűlt, 15 dkg puha margarint, végül 25 dkg gesztenyemasszát és 2 evőkanál jamaicai rumaromát.
Betöltöttem a roládot, majd kb. 1 órára hűtőbe tettem felvágás előtt.
A krém kicsit még puha volt, de nagyon finom, rumos-gesztenyés, csak
picit édes. Legközelebb az utólag beletett 3 kanál cukrot kihagyom az
biztos, egyébként egy nagyon finom gesztenyés piskóta roládot sikerült
összedobnom a hét végére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése