2016. november 26., szombat

Gesztenyés rolád

Nem is tudom mikor készítettem utoljára valami gesztenyéset. Szerintem mióta blogolok, lassan 6 éve nem. Nem tudom mi az oka, de egyik fiam sem szereti a gesztenyét, (meg a madártejet sem) - nem is értem.  Nagy ritkán készítettem egy kis gesztenyepürét Apucinak meg magamnak, ha megkívántuk, de ahogy visszanéztem, még azt sem tettem fel a blogra.  Megnéztem a cimkék között, az egyetlen gesztenyés Anyukám Nanuka szelete a blogon. És ahogy elolvastam a krémet, hasonlít az én mostani krémemre, de persze azért mégsem egészen. 
Szóval sütöttem egy piskótalapot 6 tojásból, 6 kis evőkanál cukorral, 6 nagyobb evőkanál rétes liszttel, sütőpapírral bélelt tepsibe simítva, légkeveréses sütőben, 150 fokon 15 perc alatt, utána még 3 percig hagytam a kikapcsolt sütőben, majd kivettem, lehúztam róla a sütőpapírt, és egy másik sütőpapírral feltekerve hagytam kihűlni.
A krémhez 3 dl tejben feloldottam 5 kis evőkanál cukrot, felforraltam,  1,5 dl tejben feloldottam 1 csomag vaníliás pudingport, majd a leírás szerint megfőztem. Amikor langyosra hűlt, belekevertem még 3 csapott evőkanál cukrot, majd amikor tejesen kihűlt, 15 dkg puha margarint, végül 25 dkg gesztenyemasszát és 2 evőkanál jamaicai rumaromát. 
Betöltöttem a roládot, majd kb. 1 órára hűtőbe tettem felvágás előtt. 
A krém kicsit még puha volt, de nagyon finom, rumos-gesztenyés, csak picit édes. Legközelebb az utólag beletett 3 kanál cukrot kihagyom az biztos, egyébként egy nagyon finom gesztenyés piskóta roládot sikerült összedobnom a hét végére. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése