Hétfő
Csak vacsora készült: rántotta pár szeletke szalonnával, fél hagymával, 2 csípős paprikavéggel, pár szelet kolbásszal
Kakaós muffin
Mint az unokákkal sütött csokis muffin, csak csoki nélkül, + 3 kupica tejjel, így 16 db muffin lett. Magában, vagy baracklekvárral megkenve is isteni volt.
(15 dkg margarin, 15 dkg cukor, 2 db M-es tojás, 3 púpos evőkanál
baracklekvár, 15 dkg finom liszt, fél csomag sütőpor, 5 dkg keserű
kakaópor, 3 kupica tej - kb. 1,5 dl. Ezeket a felsorolás sorrendjében
összekevertem és 12 szilikon sütőformába, meg 4 db kis kávéscsészébe
osztottam, 175 fokon 25 percig sütöttem.)
már csak ez a 4 db maradt, mire fényképeztem |
Kedd:
A múlt héten kicsontozott csirkecombok csontjából főzött leves zöldségekkel és külön főzött cérnametélttel - gyorsfőző fedővel, szokásos jelzések után kikapcsolt tűzhelyen 7 perc. Sárga gévagomba pörkölt tésztával összekeverve, tejföllel ízesítve, vagy
Krumplis tészta - erről nem készült kép
Szerda:
Bogika velünk együtt lebetegedett, nem akart sem szopizni, sem inni, kórházba kellett vinnünk, ott is tartották egy éjszakára az Anyukájával együtt.
Így csak vacsorára készült két személyre szalonnás tükörtojás, de azt sem fényképeztem le.
Csütörtök:
ebédem: forró csontleves fokhagyma granulátummal, chiliporral - a csúnya megfázásom ellen és sültkrumpli - a gyerekek még a kórházban voltak, sonkás-sajtos szendvicset és teát vitt be Fiam.
vacsora: Spenót bundás kenyérrel - és már Bogika is itthon volt hála Istennek!
A jobb kezecskéjén még ott a ragtapasz, ahol az infúziós kanült bevezették |
Péntek:
Gévagomba krémleves tejfölösen
Szombat:
Vacsora: Füstölt-főtt csülök, kolbász, tojás, torma
Az idén sonkát nem vettünk az ünnepre, csak füstölt csülköt. Főzés után kicsontoztam és melegen folpackba csomagoltam, úgy hűtöttem ki, hogy szépen szeletelhető legyen. A főzőlevet eltettem a hűtőbe egy jó bableveshez. A kolbászt másik lében főztem meg (kb. 20 perc alatt), aztán abban a lében főztem meg a tojásokat.
Húsvét vasárnap:
Tárkonyos-citromos csirkeraguleves
(Először fűszeres lében megfőztem a Húsvét hétfőre szánt rántott húshoz a csirkecombokat, majd a visszamaradt lében főztem meg a ragulevest, kockázott csirkemell filéből, zöldségekkel, tárkonnyal, citrommal, tejfölös-tejszínes habarással, csigatésztával)
Rozmaringos-fokhagymás egész csirkecombfilék ugyanolyan tepsis krumplival együtt sütve
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése