Hétfő:
ebéd: Hideg rántott csirkecombok
vacsora: Krumplis pogácsa törtkrumpli maradék felhasználásával, apróra vagdalt kolbásszal és szalámival, sajtszórással, hideg tejjel
Kedd:
Legkisebbikem kérésére eredetileg csak csirkepörkölt készült volna, de
végül egy sonkás-sajtos "rakott" karfiollal bővült a kínálat.
A csirkepörkölthöz a húst tényleg lepirítottam szárazon Zepter
serpenyőben, utána tettem csak rá a sót, hagymát, paprika darabkát,
fűszerpaprikát és csak nagyon pici vizet. Szinte még füstös íze is lett,
mintha bográcsban készült volna. 4 alsócombból és 4 farrészből készült.
a maradék |
Sonkás "rakott" karfiol
(1 kisebb fej karfiol rózsáira szedve, ételízesítős-sós vízben
megpárolva, olajozott tepsibe terítve, kb. 12-15 dkg kockára vágott
sonkával megszórva, 3 tojásból, 3 evőkanál tejfölből és pici sóból
készült "habarékkal" nyakon öntve, tejföllel megpettyegetve, durvára
reszelt sajttal megszórva, 200 fokos sütőben, légkeverésen pirosra
sütve.)
Szerda:
Maradékeltüntető nap.Hét végéről maradt leszűrt leves frissen főzött cérnametélttel
Csirkepörkölt tésztával, Sonkás "rakott" karfiol. - Nem készültek képek.
Csütörtök:
Citromos muffin
Brassói aprópecsenye csirkemellből
Péntek:
Tejfölös krumplileves
Szombat:
Brokkolis-kolbászos csípős tészta - serpenyőben együtt főzve
(kevés olaj, 2 gerezd fokhagyma, 25 dkg tisztított, egészen apróra vágott brokkoli, 2 csípős paprika magház felöli vége, kávéskanálnyi csilipor, pici víz a pároláshoz, 1 fehér műa. kanál ételízesítő, pár szelet csípős békési füstölt kolbász darabokra vágva, 6 dl forró víz, fél fehér műa. kanál só, 30 dkg 4 tojásos tészta)
Vasárnap:
Zöldborsóleves nokedlivel - hasonlóképpen, mint ITT, most mirelit zsenge borsóból, friss zöldségekkel, ahogy Apuci imádta.
Fasírtgolyók sültkrumplival, csalamádéval - (vagy majonézzel) a szokásos fasírt recept alapján
Almás muffin - ez is a szokásos
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése