2017. április 30., vasárnap

2017. 17. heti menü

Ezeket ettük a héten:

Hétfő:

ebéd: Hideg rántott csirkecombok
vacsora: Krumplis pogácsa törtkrumpli maradék felhasználásával, apróra vagdalt kolbásszal és szalámival, sajtszórással, hideg tejjel



Kedd:
Legkisebbikem kérésére eredetileg csak csirkepörkölt készült volna, de végül egy sonkás-sajtos "rakott" karfiollal bővült a kínálat.
A csirkepörkölthöz a húst tényleg lepirítottam szárazon Zepter serpenyőben, utána tettem csak rá a sót, hagymát, paprika darabkát, fűszerpaprikát és csak nagyon pici vizet. Szinte még füstös íze is lett, mintha bográcsban készült volna. 4 alsócombból és 4 farrészből készült.
a maradék
Sonkás "rakott" karfiol
(1 kisebb fej karfiol rózsáira szedve, ételízesítős-sós vízben megpárolva, olajozott tepsibe terítve, kb. 12-15 dkg  kockára vágott sonkával megszórva, 3 tojásból, 3 evőkanál tejfölből és pici sóból készült "habarékkal" nyakon öntve, tejföllel megpettyegetve, durvára reszelt sajttal megszórva, 200 fokos sütőben, légkeverésen pirosra sütve.)
Szerda:
Maradékeltüntető nap.
Hét végéről maradt leszűrt leves frissen főzött cérnametélttel
Csirkepörkölt tésztával, Sonkás "rakott" karfiol. - Nem készültek képek.

Csütörtök:
Citromos muffin


 Brassói aprópecsenye csirkemellből


Péntek:
Tejfölös krumplileves



Palacsinta instant kakaós és narancsos túrós töltelékkel




Szombat:
Brokkolis-kolbászos csípős tészta - serpenyőben együtt főzve
(kevés olaj, 2 gerezd fokhagyma, 25 dkg tisztított, egészen apróra vágott brokkoli, 2 csípős paprika magház felöli vége, kávéskanálnyi csilipor,  pici víz a pároláshoz, 1 fehér műa. kanál ételízesítő, pár szelet csípős békési füstölt kolbász darabokra vágva,  6 dl forró víz, fél fehér műa. kanál só, 30 dkg 4 tojásos tészta)


Vasárnap:
Zöldborsóleves nokedlivel - hasonlóképpen, mint ITT, most mirelit zsenge borsóból, friss zöldségekkel, ahogy Apuci imádta. 



Fasírtgolyók sültkrumplival, csalamádéval - (vagy majonézzel) a szokásos fasírt recept alapján


Almás muffin - ez is a szokásos

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése