Húsvét hétfő:
Sütőben sült rántott rántott csirkedarabok salátával, majonézes-tejfölös-citromos öntettel
(a levesben előfőzött csirkedarabokat megpergettem sóval, szokásos
módon bepaníroztam, alufóliával bélelt tepsire sorakoztattam, szilikon
ecsettel megkentem kevés olajjal, és 200 fokra előmelegített
légkeveréses sütőben szép pirosra, isteni ropogósra sütöttem.)
a salátában retek, uborka, lila hagyma és jégsaláta volt |
Kedd:
Raguleves (vasárnapról maradt)
Anyukám főzte húsvéti birkapörkölt, nekem csak a sós krumplit kellett megfőzni hozzá
Szerda-péntek:
3 napig olyan beteg voltam, hogy nemcsak főzni nem tudtam, de az ágyból
is csak percekre bírtam felkelni. Enni nemigen kívántam, az első két
napon csak kis pirítóst, teát, ropit, hogy mégis legyen a gyomromban
valami. Pénteken már banán, és sós-ételízesítős vízben főtt
krumplis-sárgarépás-petrezselyemgyökeres leves bővítette a menüt a ropi
és a tea mellett. Péntek este már kicsit fenn bírtam lenni, szombatra
pedig már majdnem olyan jól voltam, mint a betegség előtt, ezért újra
főztem, igaz csak egyszerű, még mindig kímélő fogásokat.
Szombat:
Csontleves csirke mellcsontból, hagyományosan főzve, zöldségekkel, csigatésztával
Rizses csirkemellcsíkok fűszermentesen, csak kis sóval, ételízesítővel
Vasárnap:
Újabb húsleves, most 4 nagy egész csirkecombból, hagyományosan, zöldségekkel, a leves gőzén karfiolrózsákat pároltam a rántott karfiolhoz.
Megint sütőben sült rántott csirkecombok és rántott karfiol törtkrumplival -
A megfőtt csirkecombokat és karfiolrózsákat hagyományosan bepaníroztam,
mint Húsvét hétfőn, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam, kevés
olajjal (összesen kb. 1 dl) körben megkentem, és 225 fokra előmelegített
légkeveréses sütőben megsütöttem.
még 5 perc kellett a sütőben |
hogy ilyen szépek legyenek |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése