2017. április 23., vasárnap

2017.16. heti menü

04.23. Pinduri Boglárkánk is újra beteg volt, de már jól van.


Ezeket ettük a héten:

Húsvét hétfő:
Sütőben sült rántott rántott csirkedarabok salátával, majonézes-tejfölös-citromos öntettel
(a levesben előfőzött csirkedarabokat megpergettem sóval, szokásos módon bepaníroztam, alufóliával bélelt tepsire sorakoztattam, szilikon ecsettel megkentem kevés olajjal, és 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben szép pirosra, isteni ropogósra sütöttem.)



a salátában retek, uborka, lila hagyma és jégsaláta volt

Kedd:
Raguleves (vasárnapról maradt)



Anyukám főzte húsvéti birkapörkölt, nekem csak a sós krumplit kellett megfőzni hozzá



Szerda-péntek:
3 napig olyan beteg voltam, hogy nemcsak főzni nem tudtam, de az ágyból is csak percekre bírtam felkelni. Enni nemigen kívántam, az első két napon csak kis pirítóst, teát, ropit, hogy mégis legyen a gyomromban valami. Pénteken már banán, és  sós-ételízesítős vízben főtt krumplis-sárgarépás-petrezselyemgyökeres leves bővítette a menüt  a ropi és a tea mellett. Péntek este már kicsit fenn bírtam lenni, szombatra pedig már majdnem olyan jól voltam, mint a betegség előtt, ezért újra főztem, igaz csak egyszerű, még mindig kímélő fogásokat.
Szombat:
Csontleves csirke mellcsontból, hagyományosan főzve, zöldségekkel, csigatésztával


Rizses csirkemellcsíkok fűszermentesen, csak kis sóval, ételízesítővel

Vasárnap:
Újabb húsleves, most 4 nagy egész csirkecombból, hagyományosan, zöldségekkel, a leves gőzén karfiolrózsákat pároltam a rántott karfiolhoz. 

Megint sütőben sült rántott csirkecombok és rántott karfiol törtkrumplival - A megfőtt csirkecombokat és karfiolrózsákat hagyományosan bepaníroztam, mint Húsvét hétfőn,  sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam, kevés olajjal (összesen kb. 1 dl) körben megkentem, és 225 fokra előmelegített légkeveréses sütőben megsütöttem.

még 5 perc kellett a sütőben
hogy ilyen szépek legyenek


Belül omlós, kívül ropogós és egyáltalán nem zsíros az így készült rántott hús és karfiol. Nincs büdös olajszag a lakásban, és még isteni finom is 😋.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése