A múlt hét végéről lemaradt a vasárnap.
Akkor a füstölt csülök főzőlevében lencselevest főztem, annyit,
hogy két napra is elég legyen. Zöldségekkel, pár szeletke kolbásszal,
paprikás rántással és kevés apró tésztával nagyon finom volt.
A második fogás a maradék csülök felhasználásával készült csülkös-tojásos-tejfölös-sajtos sült tészta volt.
(A maradék csülköt egészen apróra vágtam, és kissé megpirítottam, majd
összekevertem a megfőzött szarvacska tésztával. Kiolajozott tepsibe
simítottam, 3 nyers tojást összeturmixoltam 4 púpos evőkanál 20 %-os
tejföllel meg pici sóval, ezzel a habarékkal nyakon öntöttem a csülkös
tésztát. A tetejére is tejfölt kentem, megszórtam durvára reszelt
sajttal, és szép aranybarnára sütöttem.)
Ezekről nem készült kép.
Hétfő:
Lencseleves, csülkös tészta - ezt csak én ettem.
Körözött apróra vágott friss zöldségekkel: retekkel, uborkával, póréhagymával - a gyerekeknek inkább a friss tavaszi zöldségek tetszettek.
Kedd:
Gombakrémleves pirított kenyérkockákkal
Fűszeres, ropogós bőrű csirkecombfilé vele sült tepsiskrumplival
Almás-kandírozott narancshéjas muffin - mert szeretjük 😄
Szerda:
Gombakrémleves előző napról
Bakonyi csirkecombfilé tésztával
Csütörtök:
Szüleimtől kapott 6 galambból galambleves cérnametélttel
Levesben főtt galambhús főtt burgonyával, paradicsomszósszal
Péntek:
Kései reggeli-korai ebéd: Szalonnás-tojásos tészta - a szerdai tészta maradékából
Vacsora:
Galambleves cérnametélttel előző napról - erről nem készült kép
Közkívánatra: krumplis-szalámis-kolbászos pogácsa - a tegnapi maradék főtt krumpli felhasználásával 26 db + 6 db a "potyadékból"
Szombat:
Nem főztem, csak egy csomag szarvacska tésztát.
Volt még galambleves, és bakonyi csirkemomb. Azokat jó alaposan felforraltam, és a frissen főtt tésztával tálaltam.
Vasárnap:
Gyros csirkemellből (fokhagyma granulátummal, őrölt borssal és szárított oregánóval fűszereztem) sültkrumplival, szeletelt paradicsommal és uborkával, "tzatziki" öntettel (5 ek. 20 %-os tejföl, 4 ek. majonéz, kevés mustár, só, bors, fokhagyma granulátum)
Vaníliapudingos-túrós rolád
(6 tojásos piskótalap, a krémhez 4 dl tej, 1 vaníliás pudingpor, 2 cs vaníliás cukor, 5-6 evőkanál cukor, 50 dkg félzsíros tehéntúró, 1 kupica narancsszörp - A pudingport használati utasítás szerint megfőztem, amikor kihűlt összeturmixoltam a túróval és narancsszörppel)
Kedd:
Gombakrémleves pirított kenyérkockákkal
Fűszeres, ropogós bőrű csirkecombfilé vele sült tepsiskrumplival
Almás-kandírozott narancshéjas muffin - mert szeretjük 😄
Szerda:
Gombakrémleves előző napról
Bakonyi csirkecombfilé tésztával
Csütörtök:
Szüleimtől kapott 6 galambból galambleves cérnametélttel
Péntek:
Kései reggeli-korai ebéd: Szalonnás-tojásos tészta - a szerdai tészta maradékából
Vacsora:
Galambleves cérnametélttel előző napról - erről nem készült kép
Közkívánatra: krumplis-szalámis-kolbászos pogácsa - a tegnapi maradék főtt krumpli felhasználásával 26 db + 6 db a "potyadékból"
Szombat:
Nem főztem, csak egy csomag szarvacska tésztát.
Volt még galambleves, és bakonyi csirkemomb. Azokat jó alaposan felforraltam, és a frissen főtt tésztával tálaltam.
Vasárnap:
Gyros csirkemellből (fokhagyma granulátummal, őrölt borssal és szárított oregánóval fűszereztem) sültkrumplival, szeletelt paradicsommal és uborkával, "tzatziki" öntettel (5 ek. 20 %-os tejföl, 4 ek. majonéz, kevés mustár, só, bors, fokhagyma granulátum)
Vaníliapudingos-túrós rolád
(6 tojásos piskótalap, a krémhez 4 dl tej, 1 vaníliás pudingpor, 2 cs vaníliás cukor, 5-6 evőkanál cukor, 50 dkg félzsíros tehéntúró, 1 kupica narancsszörp - A pudingport használati utasítás szerint megfőztem, amikor kihűlt összeturmixoltam a túróval és narancsszörppel)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése