2017. április 9., vasárnap

Heti menü 2017. 14. hét

A múlt hét végéről lemaradt a vasárnap.
Akkor a füstölt csülök főzőlevében lencselevest főztem, annyit, hogy két napra is elég legyen. Zöldségekkel, pár szeletke kolbásszal, paprikás rántással  és kevés apró tésztával nagyon finom volt.
A második fogás a maradék csülök felhasználásával készült csülkös-tojásos-tejfölös-sajtos sült tészta volt. (A maradék csülköt egészen apróra vágtam, és kissé megpirítottam, majd összekevertem a megfőzött szarvacska tésztával. Kiolajozott tepsibe simítottam, 3 nyers tojást összeturmixoltam 4 púpos evőkanál 20 %-os tejföllel meg pici sóval, ezzel a habarékkal nyakon öntöttem a csülkös tésztát. A tetejére is tejfölt kentem, megszórtam durvára reszelt sajttal, és szép aranybarnára sütöttem.)
Ezekről nem készült kép.
Hétfő:
Lencseleves, csülkös tészta - ezt csak én ettem.
Körözött apróra vágott friss zöldségekkel: retekkel, uborkával, póréhagymával - a gyerekeknek inkább a friss tavaszi zöldségek tetszettek.

Kedd:
Gombakrémleves pirított kenyérkockákkal


Fűszeres, ropogós bőrű csirkecombfilé vele sült tepsiskrumplival


 Almás-kandírozott narancshéjas muffin - mert szeretjük 😄



Szerda:
Gombakrémleves előző napról


Bakonyi csirkecombfilé tésztával



Csütörtök:
Szüleimtől kapott 6 galambból galambleves cérnametélttel



Levesben főtt galambhús főtt burgonyával, paradicsomszósszal


Péntek:
Kései reggeli-korai ebéd: Szalonnás-tojásos tészta - a szerdai tészta maradékából



Vacsora:
Galambleves cérnametélttel előző napról - erről nem készült kép
Közkívánatra: krumplis-szalámis-kolbászos pogácsa - a tegnapi maradék főtt krumpli felhasználásával 26 db + 6 db a "potyadékból"



Szombat: 
Nem főztem, csak egy csomag szarvacska tésztát.
Volt még galambleves, és bakonyi csirkemomb. Azokat jó alaposan felforraltam, és a frissen  főtt tésztával tálaltam.

Vasárnap:
Gyros csirkemellből (fokhagyma granulátummal, őrölt borssal és szárított oregánóval fűszereztem) sültkrumplival, szeletelt paradicsommal és uborkával, "tzatziki" öntettel (5 ek. 20 %-os tejföl, 4 ek. majonéz, kevés mustár, só, bors, fokhagyma granulátum)


Vaníliapudingos-túrós rolád
(6 tojásos piskótalap, a krémhez 4 dl tej, 1 vaníliás pudingpor, 2 cs vaníliás cukor, 5-6 evőkanál cukor, 50 dkg félzsíros tehéntúró, 1 kupica narancsszörp - A pudingport használati utasítás szerint megfőztem, amikor kihűlt összeturmixoltam a túróval és narancsszörppel)

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése