Hétfő:
Krumplis pogácsa - magában, sajttal-szalámival, vagy tejjel, ki hogy akarta.
mire fényképeztem, már megdézsmálta Legkisebbikem :) |
Kedd:
Csirkepörkölt tésztával, vagy főtt krumplival (3-3 csirke alsó combból és farrészből, valamint 4 db felső combból)
Szerda:
Csirkegulyás nokedlivel
(az előző napi csirkepörköltből megmaradt 2 felső és 1 alsó comb +
szaft felhasználásával. Először egy hamis gulyáslevest főztem, ahogy ITT,
aztán tettem bele a lebőrözött, kicsontozott, összevágott csirkehúst és
a szaftot, összeforraltam és 1 tojásból, pici vízzel és rétes liszttel
készült nokedlit szaggattam bele. - gulyáslevesbe nokedlit? ezt először
valamelyik tv műsorban láttam, Széll Tamás készítette így egy "speckós"
verseny ételét.)
Rizskoch baracklekvárral (avagy rizskók - ahogy otthon hívtuk)
Csütörtök:
Rózsi mama féle krumplifőzelék tepsiben sült fasírttal
Péntek:
Kolbászos-paradicsomos-csípős tészta ill. spagetti
A mártás hozzávalói: 2-3 evőkanál olaj, 1/2 fej hagyma, 2 sárga lecsó
paprika, 1 hegyes zöldpaprika, 2 paradicsom - ezek felaprítva, egy kb.
15 cm-es békéscsabai füstölt kolbász lebőrözve, hosszában kettévágva és
felszeletelve, 1 doboz (500 gr) passzírozott paradicsom, 3/4
paradicsomos doboz víz, fél diónyi csípős piros arany, fokhagyma
granulátum, szárított oregánó, só és folyékony édesítőszer ízlés
szerint. Először a felaprított zöldségeket dinszteltem meg, majd a
kolbászt is hozzá adtam, kicsit együtt pirítottam, majd felöntöttem a
passzírozott paradicsommal, meg a vízzel, amivel a paradicsomos dobozt
kiöblítettem, fűszereztem piros arannyal és a többi fűszerrel és kb.
15-20 perc alatt készre főztem. Én a keddi csirkepörkölthöz főzött
tésztával ettem, a többieknek spagettit főztem hozzá. Egyszerű, gyors,
mégis nagyon finom ebéd lett belőle.
Szombat:
Petrezselymes rizseshús csirke felső combból - ahogy szoktam, 'A' minőségű rizsből, mégis elég ronda lett, ízre azért nagyon finom volt
Vasárnap:
Húsleves külön főzött csigatésztával - megint az én tányéromban landolt a cérnával összekötött petrezselyemzöld, mert én úgy imádom :)
Rántott csirkemell és rántott sajt rósejbnivel, majonézzel
Húsleves külön főzött csigatésztával - megint az én tányéromban landolt a cérnával összekötött petrezselyemzöld, mert én úgy imádom :)
Bogika is a levesben főtt sárgarépát, krumplit, csirkemellet és csibemájat kapott ebédre.
Ez most nagyon bejött Neki, a múlt héten petrezselyemgyökér is volt benne, az nem ízlett Neki annyira
Rántott csirkemell és rántott sajt rósejbnivel, majonézzel
de jó, hogy eszembe juttattad a rizskochot, jövőhéten ha kicsit hűl az idő, csinálok is :)
VálaszTörlésÖrülök, ha ötletet tudtam adni :). Én is annyit eszelek, hogy mit főzzek, úgy, hogy semmi maradék ne legyen kidobva. A rizskochnak olyan sikere volt a csirkegulyás után, hogy az utolsó morzsáig elfogyott. A baracklekvár csak "hab" volt a "tortán" :)
VálaszTörlés