2017. július 9., vasárnap

2017.27. heti menü

Ezeket ettük a héten:

Hétfő:
Olaszos lecsó tésztával
A szombaton megmaradt lecsóhoz adtam még egy kis csípős fűszerpaprikát, passzírozott paradicsomot, oregánót, fokhagyma granulátumot és 1 pár feldarabolt bécsi virslit. Olaszos ízhatásával és szarvacska tésztával új dimenzióba emelkedett kedvenc nyári ételem :) 


Akinek ez nem jött be ehetett húslevestbaconbe tekert csibemájat, vagy egyszerű sajtos tésztát.


A pénteken készített csokis tortakrémet nem akartam kidobni, ezért gyors fordulaton összemixeltem, így a kásássága megszűnt, nem volt olyan szép fényes, mint kellett volna, de finom volt, ezért sütöttem egy vékony piskótát 3 egyenlő darabra vágtam, és betöltöttem bele a csokikrémet. Hogy még finomabb legyen négyféle jégkrémmel is megkoronáztam (csoki, vanília, eper, puncs). Így a krém is hasznosult, egy hétköznapi süti krémjeként. 


Kedd:
Fűszeres sült tarja hagymás krumplival, paradicsommal - sertéssült fűszer-keverékemmel újkrumplival


Szerda:
Lótottunk-futottunk Legkisebbikemmel, nagyon elfáradtam, nem főztem, mindenki azt evett a hűtőből, amihez kedve volt. Az eredetileg betervezett cukkini főzelék fasírttal másnap vacsorára elkészült.

Csütörtök:
Ebéd: Csípős szardíniás tészta



Vacsora: Burgonyás-kapros-tejfölös cukkini főzelék tepsis fasírttal
A múltkor úgy bejött a burgonyás tökfőzelék, hogy megint reszelt krumplival szaporítottam a cukkini főzeléket. 4 kisebb cukkini héjastól, 2 nagyobb újburgonya hámozva, nagy lyukú reszelőn lereszelve került bele, a többi szóról szóra úgy mint ITT, kivéve, hogy most csak tejföl került a habarásba. Isteni lett!




Péntek:
Csirketepertő és csirkezsír
A mélyhűtőbe eltett csirkebőrökből akkora adag gyűlt össze, amit érdemes volt kisütni. Kevés víz hozzáadásával fedő alatt főztem először a bőröket, aztán fedő nélkül teljesen kisütöttem a zsírt. Egy mély tányér púposan tele lett a kisült tepertővel, de úgy nekiestünk kenyérrel, paprikával, paradicsommal, hogy elfelejtettem lefényképezni. Kép így csak a kisült zsírról készült, egy fél literes befőttes üveg tele lett vele. Kenyérre kenve ízben vetekszik a kacsazsírral. És ez is ugyanolyan gyorsan olvad 😄. Paprikával paradicsommal csodásan finom. 




Szombat:
Borsóleves friss borsóból  kiskagyló tésztával

Rizseshús csirke farrészekből és feldarabolt felsőcombokból



Vasárnap:
Birkapörkölt együtt főzött krumplival
Anyukám egy egész birkacombból főzött pörköltet szombaton Apukám kedvére, abból kaptunk egy kis lábassal. Hogy kiadósabb legyen, először egy jó fűszeres paprikás krumplit tettem oda főni 5 nagy újkrumpliból, amit 3 gerezd fokhagymával, kis hegyes-erős paprikával, piros arannyal és őrölt köménnyel fűszereztem, amikor forrni kezdett hozzáöntöttem a birkapörköltet és együtt főztem kb. 20-22 percig. Akkorra egy jól tunkolható, sűrű szaftú, isteni krumplis birkapörkölt lett. 


Aki kért, előtte előző napról maradt borsólevest ehetett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése